ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 23/12/2021
L'alcaldessa de Tortosa demana prudència a la ciutadania davant l'activació de les noves mesures per la covid
A partir d'esta nit entra en vigor el toc de queda dictat per la Generalitat, que prohibeix ser a la via pública entre la 1 h i les 6 h
L'Ajuntament de Tortosa ha tornat a reunir este dijous la comissió de seguiment de la covid-19, per avaluar les noves mesures preses pels governs de la Generalitat i de l'Estat per fer front a la incidència de la variant òmicron entre la població. Es tracta de l'activació del toc de queda a partir d'esta nit, entre la 1 i les 6 de la matinada, als municipis més grans de 10.000 habitants i amb una incidència de casos superior a 250 per cada 100.000 habitants. A més, queden limitades les trobades a un màxim de 10 persones, i l'ús de la mascareta passa a ser obligatori fins i tot a l'aire lliure. Les mesures també afecten a l'aforament d'algunes activitats: a l'interior dels establiments de restauració, el límit és del 50%, mentre que a l'exterior es manté al 100%. A les activitats culturals, esportives i cerimònies religioses, el màxim permès és del 70%, el mateix que es fixa per al comerç.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha comparegut esta tarda per fer una crida a la ciutadania perquè complisquen les mesures. I és que l'augment de casos que es ve produint durant els últims dies, també a la ciutat, ha fet que dimecres s'arribés al pic més alt de positius al conjunt de les Terres de l'Ebre des de l'inici de la pandèmia, amb 302 casos. L'efecte de la vacunació sobre la població està afavorint que els contagis no tinguen efectes tan greus per a la salut de moltes persones i, per tant, les hospitalitzacions estan creixent a un ritme moderat.

Per evitar que l'atenció hospitalària patisca la pressió que va viure en anteriors onades de la covid-19, l'alcaldessa demana "responsabilitat i prudència" a la ciutadania per complir les prevencions marcades, especialment davant d'unes dates que suposen molts contactes.

Roigé ha detallat la situació que s'està vivint als dos centres de salut pública de titularitat municipal: pel que fa a la Clínica Terres de l'Ebre, treballa amb plena normalitat. L'activitat quirúrgica havia finalitzat per Nadal i quedava limitada a casos d'urgència. Per això, l'Ajuntament ha posat el centre novament a disposició del departament de Salut per si cal derivar algun pacient des de l'hospital Verge de la Cinta. A l'hospital de la Santa Creu, a hores d'ara hi ha 20 pacients positius, que provenen d'altres centres. L'alcaldessa ha recordat que les obres de remodelació fetes a la quarta planta per a destinar-la a pacients covid fa que a hores d'ara es puga atendre millor estos casos. També s'han fet cribratges a la resta de l'hospital i s'està fent el seguiment també entre la mateixa plantilla del centre.

L'Ajuntament de Tortosa també ha pres altres mesures preventives: d'una banda, ha suspès l'edició del parc Nadal Jove, prevista per a la setmana que ve. A més, des d'avui els plens que es duguen a terme durant el període de vigència de les mesures restrictives es tornaran a fer de manera telemàtica.

Finalment, l'alcaldessa ha tornat a agrair els esforços que estan fent tots els efectius sanitaris, així com la resta de serveis essencials.