ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 18/03/2008
Tortosa entra de ple en la Setmana Santa
Després de l'aclaparadora i participativa processó de la Passió, el passat Diumenge de Rams, Tortosa entra de ple des d'avui dijous i fins dilluns de Pasqua en els actes de la programa Setmana Santa. Amb més de 1.700 vestes, la processó del Diumenge de Rams fou seguida per una excel'lent afluència de públic. I és que cada cop més, les processons, la tamborada i els actes organitzats per l'Agrupació de confraries de Setmana Santa es converteixen en un atractiu cultural i turístic de primer ordre. Milers de persones visitaran durants aquests dies la ciutat de Tortosa, el seu patrimoni cultural i les seves processons. Tot seguit us detallem els actes programats:



Tamborada

Dimecres Sant, 19 de març, a partir de les dotze de la nit, els Tambors de la Setmana Santa de Tortosa, realitzaran una tamborada unitària. Hi prendran part uns 140 tambors de les confraries d'Aldover, el Crist de la Pau Vinaròs, i les confraries de Tortosa, l'Oració de l'Hort, Cinc Llagues, Puríssima Sang, Sagrat Cor de Jesús, i del Sant Crist de la Puríssima.La concentració, a partir de les 23 hores a la Plaça de la Immaculada de Remolins.
La sortida, a les 12 de la nit, i aniran pels carrers Santa Anna, Ciutat, Bisbe Aznar, Plaça Agustí Querol, Àngel, Montcada, Plaça Montserrat, Bonaire, Rosa, Mercè, del Vall, per acabar a la Plaça dels Dolors, al costat de la delegació del govern.


Dia: Dimecres Sant


Hora: 12 de la nit


Sortida: plaça de la Immaculada (Remolins)




Processó del Silenci

Aquesta processó, que va estar recuperada l'any 1.996 per l'agrupació de confraries, té el seu origen en el segle XVI, i es coneixia com la processó dels 'Disciplinants". És una processo molt austera i penitencial, amb la participació de les onze confraries de la Setmana Santa, els tambors que obren la desfilada i amb el Sant Crist de la Puríssima portat a espatlles dels seus confrares, i escoltat per un representant de cada confraria.


Dia: Dijous Sant


Hora: 12 de la nit

Lloc: plaça dels Dolors




Processó del Sant Enterrament

Hi prenen part tots els Passos i Confraries de la Setmana Santa, a més del Sant Sepulcre. Recorregut habitual.
Des de fa tres, és organitzada per l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa.


Dia: Divendres Sant


Hora: 21 hores.


Lloc sortida: Palau Episcopal.