ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 24/11/2021
L'alcaldessa presenta més recursos en despesa social, via pública i pobles i menys endeutament al pressupost 2022
Meritxell Roigé remarca que els comptes actualitzen les partides a les necessitats actuals, no inclouen inversions en grans obres i repeteixen els Bons Tortosa
L'Ajuntament de Tortosa continua el tràmit per a l'aprovació del pressupost municipal per al 2022. Així ho ha explicat avui l'alcaldessa, que ha assenyalat que ja han començat a presentar la informació dels diferents capítols a les respectives comissions per tal que durant el desembre puga arribar al plenari. L'objectiu és "poder disposar d'un pressupost per al 2022 que s'ajuste a les necessitats que té la ciutat i a la situació que es dibuixa en el camí de la postpandèmia", ha argumentat Meritxell Roigé. En este sentit, ha detallat que el projecte de pressupost per a l'any que ve es basa únicament en l'actualització dels comptes per situar els diferents capítols a la realitat del 2022: "Com a ciutat, ens cal disposar d'un pressupost actualitzat en lloc de seguir prorrogant el del 2019, perquè la situació en aquell moment no té res a veure amb la d'ara", insisteix l'alcaldessa, per la qual cosa "el pressupost que proposem és merament tècnic, ja que no inclou inversions en grans obres i tampoc hi ha nous préstecs".

Roigé ha explicat que el pressupost per al 2022 es basa en sis eixos principals: el primer és l'increment de la despesa en matèria social, que suposa tornar a doblar els recursos que es destinen a l'atenció de les persones més necessitades mitjançant la col·laboració públicoprivada entre l'Ajuntament i les entitats Càritas i Creu Roja. De la mateixa manera, també es tornen a doblar els recursos per a les ajudes que l'Ajuntament presta en relació a la pobresa energètica o els ajuts socials, així com l'increment de les partides per a les entitats esportives i culturals.

La segona premissa és la reducció de l'endeutament, amb una amortització de 3.750.000 euros. "Seguim sanejant les finances per situar l'endeutament per baix edl que hi havia a l'inici del mandat, com em vaig comprometre, i tot això havent congelat un any més els impostos", apunta l'alcaldessa.

Un altre eix és l'increment dels recursos per a la promoció econòmica de la ciutat. En este àmbit s'inclou la reedició dels Bons Tortosa, amb una nova partida de 400.000 euros, així com l'organització de la 25a Festa del Renaixement. Paral·lelament, també creix l'aportació als esdeveniments culturals per continuar algunes de les propostes iniciades enguany en el marc de la Capital de la Cultura Catalana, i també per a la commemoració de l'any Felip Pedrell.

La via pública continua sent una altra de les qüestions prioritàries, amb actuacions que permeten seguir fent "una ciutat més amable i més sostenible, amb arranjaments a voreres, carrers i enjardinament".

I, finalment, l'increment del 20% de les aportacions de l'Ajuntament als pobles del municipi per reforçar la descentralització. Això suposarà complir el conveni establit amb les tres EMD de Jesús, Bítem i Campredó, i a la vegada reforçar l'aportació a Vinallop i els Reguers.

Davant d'estes premisses, l'alcaldessa remarca que "no s'entendria que no hi hagués un vot afirmatiu al pressupost: no hi ha excusa possible, perquè no hi ha cap gran obra amb la qual els grups municipals no puguen estar-hi d'acord, ni hi ha cap nou endeutament. El que fem és continuar ajudant als que més ho necessiten i reactivant la ciutat", ha dit. "Tampoc s'hi val a esperar a una modificació pressupostària durant el 2022, perquè no hi ha res que puguem excloure dels comptes i, per tant, serà la mateixa proposta que ara plantegem", alerta. Per això ja ha avançat que tornarà a convocar als portaveus de tots els grups municipals per seguir treballant amb l'objectiu d'aprovar els comptes abans que acabe l'any.