ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 19/10/2021
Tortosa aproxima l'art dels treballs artesanal a 400 alumnes de nou escoles del municipi amb el projecte Artesania 360º
La iniciativa, sorgida en el marc de la Capital de la Cultura Catalana, tindrà del 25 al 29 d’octubre amb la participació de sis artesans del territori
Artesania 360º és un projecte actiu i de caràcter cooperatiu que s’emmarca dins Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021 i que es presenta com un revulsiu cultural per posar de relleu, des de les escoles, l’artesania i les tradicions del municipi i del territori. Des d’una perspectiva contemporània i com una opció de futur, es convidarà a la reflexió sobre l’impacte social de l’artesania i dels valors que se’n deriven.

La iniciativa està organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Tortosa i l’empresa Artra (artradigital.cat), amb la col·laboració de Tataküa Coop. i de l’Associació d’Artesans de les Terres de l’Ebre. Artesania 360º pretén apropar l’artesania a l’escola a través de l’experiència i el contacte directe amb el col·lectiu artesà i els seus oficis. Hi participen un total de quatre-cents infants del cicle superior de Primària de nou escoles, públiques i concertades, de Tortosa: escola Sant Llàtzer, Teresianes, El Temple, Sagrada Família, Divina Pastora de Vinallop, Ferreries, Sant Antoni Abat dels Reguers, Remolins i La Mercè.

Del col·lectiu artesà, tots amb oficis certificats per la Generalitat de Catalunya, intervenen els següents professionals: Jordina Bravo, artesana barretaire; Sergi Masip, lutier; Joan Iniesta, imatger; Teresa Marta Batalla, ceramista; Irene Ferrer i Montse Perez, llatadores i Pilar Girbes, cotonera.

El programa compta amb dos fases. La primera s’ha programat al Centre Cívic de Ferreries del 25 al 29 d’octubre, un espai on confluiran cada matí escoles que gaudiran del primer contacte amb l’ofici. Els alumnes participaran en demostracions i tallers experimentals d’artesania. Una jornada que clourà amb una acció artística col·lectiva enllaçada amb la resta de centres educatius. L’altra fase es realitzarà a la mateixa escola, on els infants treballaran de manera curricular diferents eixos a partir de l’experiència viscuda. En ambdues fases es treballarà de manera paral·lela i competencial l’artesania i valors com la sostenibilitat, el consum conscient, el treball digne, l’equitat, l’autogestió, l’intercanvi, etc. El cantautor Lluc Carles amenitzarà les jornades, amb música en directe i personalitzada, al Centre Cívic de Ferreries.