ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 01/10/2021
L'alcaldessa de Tortosa reclama a l'Estat i a la Generalitat un millor servei ferroviari per Tortosa i l'Ebre
Meritxell Roigé reivindica una millor connectivitat per via ferroviària per reforçar la competitivitat del territori
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reclamat a l'Estat i a la Generalitat "la millora del servei ferroviari a Tortosa i a les Terres de l'Ebre", ha dit. Roigé subratlla que "com a ciutat i com a territori necessitem disposar de les màximes i millors comunicacions: això és clau per garantir la competitivitat del territori, per propiciar el desenvolupament que ens cal i per retindre i recuperar el talent", ha apuntat.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que "gràcies a les reivindicacions de l'Ajuntament de Tortosa i de la ciutadania, es va aconseguir que l'Estat espanyol autoritzés l'aturada de l'Euromed a l'estació de l'Aldea al novembre del 2016". Un servei que es va deixar de prestar al gener del 2020. "Reclamem al govern de l'Estat espanyol, de PSOE i Podemos-Comuns-Movem, que tornin a parar els trens Euromed a l'estació de l'Aldea", conclou Meritxell Roigé.

Pel que fa als trens Avant, l'alcaldessa ha lamentat que, tot i el compromís de la Generalitat d'implementar vuit serveis diaris, només s'activés una sola expedició al febrer del 2020 i que, només unes setmanes després, fos retirat coincidint amb l'esclat de la pandèmia. Per este motiu, l'alcaldessa també ha adreçat una carta al secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, per tal que el govern català implante les connexions amb els trens Avant que es van anunciar i que només es van mantindre –sense arribar al nivell d'expedicions que s'havia establit inicialment– durant un mes.