ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 19/09/2021
Tortosa esdevé la 33a Ciutat Gegantera de Catalunya en una jornada amb una cinquantena de colles participants
L'alcaldessa Meritxell Roigé ha reivindicat Tortosa con a epicentre de la cultura tradicional i popular
Després d'un cap de setmana ple d'activitat cultural i popular per escenificar que Tortosa esdevé la 33a Ciutat Gegantera de Catalunya, aquest diumenge al migdia s'ha dut a terme l'acte de traspàs. Una cinquantena de colles geganteres d'arreu dels països Catalans s'han aplegat al parc de Tortosa per fer possible el relleu. Entre mig de tocs de dolçaina i redobles de tambals més d'un centenar de gegants i gegantons han passejat i ballat per tots els xiquets i xiquetes que n'han vingut a gaudir.

L'acte ha acabat amb els parlaments institucionals i el traspàs dels gegants i gegantons de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Qui n'han estat els portadors aquest darrer any, la Colla Gegantera de Castellbisbal, ha fet entrega dels gegantons Pau i Alegria i dels gegants Cultura i Treball als amfitrions i encarregats de fer-los ballar durant el proper any, la Colla Gegantera de Tortosa.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s'ha mostrat molt satisfeta per rebre aquesta distinció i ha reivindicat "Tortosa com a epicentre de la cultura tradicional i popular". Roigé ha destacat "l'aposta del govern de la ciutat per promoure la imatgeria, gegants i bestiari popular de Tortosa". L'alcaldessa ha agraït a totes les colles de la ciutat la seua participació i en especial al president de la colla Gegantera, Joan Carles Bonfill, tota la feina feta per arribar fins aquí.

Miquel Audí, vicepresident de la Colla Gegantera de Tortosa, ha agraït el suport de l'Ajuntament i s'ha mostrat molt satisfet que la ciutat esdevingui la 33a Ciutat Gegantera de Catalunya. Audí ha explicat que durant el proper any Tortosa serà l'encarregada de portar els gegants i gegantons de Catalunya i que això suposarà una projecció internacional per la ciutat. "El proper cap de setmana la colla gegantera de Tortosa viatjarem fins a Itàlia per representar Catalunya", ha afegit el vicepresident.

Tortosa, Terres de l'Ebre, 19 de setembre del 2021