ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 10/09/2021
El folklore tortosí, protagonista el cap de setmana amb una doble representació de l'espectacle 'Lo Ventall'
Les entrades, tant per dissabte com per diumenge, es poden aconseguir de manera gratuïta a la web del teatre auditori Felip Pedrell
El folklore tortosí centrarà, dissabte i diumenge, l'espectacle 'Lo Ventall'. És la proposta que La Companyia de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa i la Colla Jove de Dolçainers han preparat per retre homenatge al folklorista Joan Moreira. El treball que va publicar al 1934, titulat 'Del Folklore Tortosí', recull les costums, les festes, el lèxic o les danses i tocs de dolçaina que formaven part de la tradició oral de l'època. Amb aquella publicació, una gran part del llegat ha arribat als nostres dies i ha permès que entitats de cultura popular i formacions musicals actuals les hagen pogut perpetuar: "Si encara podem gaudir amb la cultura popular de la nostra ciutat és, en part, perquè Joan Moreira va recollir-les en esta publicació", explica el regidor de Cultura, Enric Roig.

L'espectacle, a la plaça de l'Absis, permetrà repassar una part d'este llegat. "Vam creure que, coincidint amb l'any de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, el llegat de Moreira mereixia que es pogués escoltar en directe", explica la directora de La Companyia, Marga Julià. A més de la representació a càrrec dels membres del grup teatral, també hi haurà música, a càrrec de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa.

La representació es dividirà en tres vessants del llegat de Tortosa recollit per Moreira: la que parla del treball, la dels costums i la de la festa.

'Lo Ventall' tindrà una sessió dissabte i, una altra, diumenge, a les 20 h. Les entrades es poden aconseguir de manera gratuïta a la web del Teatre Auditori Felip Pedrell: www.teatreauditoritortosa.cat.