ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 02/07/2021
Tortosa enceta els Col·loquis de la Capital, per reflexionar sobre com l'activitat cultural esdevé element transformador
Divendres 9 de juliol, el primer col·loqui se centrarà en la cultura com a motor generador d'activitat, amb dos taules redones i una conferència
Dins dels actes de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, a partir d'este mes arrancaran els Col·loquis de la Capital. Un espai de reflexió i de trobada que tindrà lloc de manera periòdica durant els pròxims mesos i que té com a objectiu aprofundir sobre com la cultura esdevé un element de transformació de la societat i de generació de dinamisme social i econòmic.

La primera trobada dels Col·loquis, el divendres 9 de juliol durant tot el matí, tindrà com a temàtica la cultura com a motor generador. Comptarà amb dos taules redones: una, amb ponents que pertanyen a casos d'èxit d'empreses que treballen amb la cultura; la segona, per aprofundir en la sinergia públicoprivada com a impuls a l'acció cultural. Tancarà la primera jornada una conferència sobre el patrimoni cultural com a eina de desenvolupament de les ciutats, que anirà a càrrec de l'exalcalde de Girona i exconseller de la Generalitat, Joaquim Nadal.

El tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Enric Roig, ha destacat que els Col·loquis afegeixen un punt més als objectius de la Capital de la Cultura Catalana, "per escoltar experiències i generar diàleg per poder proposar com volem que siga la cultura més enllà del 2021", ha apuntat.

Els Col·loquis prenen com a temàtiques els vuit eixos en què es vertebra la CCC. És per això que les següents taules redones abordaran diferents aspectes sobre la llengua, el treball, el patrimoni, la gastronomia o els elements festius, entre d'altres.

Les sessions dels Col·loquis de la Capital tindran lloc a l'aula didàctica del Museu de Tortosa i s'hi pot participar de manera gratuïta. Per fer-ho cal reservar espai amb un correu a cultura.recepcio@tortosa.cat, atesa la capacitat limitada. De la mateixa manera, també es podrà seguir a través de les xarxes socials de l'Ajuntament, amb una retransmissió en directe.