ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 18/05/2021
Tortosa programa concerts musicals i visites guiades durant el maig per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat
Dissabte 22, espectacle 'Pesah' per recordar el llegat jueu, i diumenge 30, recorregut pel fortí del Bonet amb els Miquelets i recital als Jardins del Príncep
Durant les pròximes setmanes, diverses activitats volen fomentar el coneixement del patrimoni de Tortosa, tant entre la seua ciutadania com també als visitants que arriben estos dies a la ciutat. La primera proposta tindrà lloc el dissabte 22, amb una nova representació de l'espectacle 'Pesah': a través del personatge de la Jueva de Tortosa, Pili Cugat i Carlos Lupprian rememoren la festa de la primavera de la comunitat jueva i la presència d'esta comunitat al call de la ciutat. L'espectacle tindrà lloc a l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa amb dos passis: a les 20 h i a les 21 h. Les entrades són gratuïtes però cal fer-ne reserva prèvia al telèfon 698 080 050.

La segona proposta tindrà lloc diumenge 30. Coincidint amb l'obertura gratuïta dels últims diumenges de mes als museus i equipaments turístics de la ciutat, l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa ha preparat dos activitats més per ampliar l'oferta: d'una banda, els Miquelets de Catalunya tornaran a dur a terme visites guiades al conjunt fortificat. D'esta manera, es podrà visitar el fortí de Bonet, enclavament situat entre les Avançades de Sant Joan i el baluard del Carme que corona la muralla del Rastre. L'activitat està prevista a les 10 h i compta amb places limitades. Posteriorment, a les 12 h, el músic Albino Tena oferirà un concert als Jardins del Príncep, a tocar de la muralla de Remolins. Les dos propostes són amb entrada gratuïta i es poden reservar al telèfon de Turisme, 977 44 96 48, o al correu turisme@tortosa.cat.

Més endavant, també estan previstes altres propostes per donar a conèixer altres aspectes de Tortosa, que també volen reforçar les opcions de les quals disposen els turistes que visiten la ciutat: entre el juny i el juliol es durà a terme una nova edició de 'Trobades i topades', el cicle de representacions teatralitzades que, a partir de personatges de Tortosa, permet fer un passeig per alguns dels episodis que en van marcar la història. En esta ocasió tindran com a protagonistes dos papes vinculats directament amb Tortosa: el papa Benet XIII, conegut com a papa Luna, que va tindre un paper protagonista durant l'anomenada disputa de Tortosa, el debat inter-religiós que va tindre lloc al segle XV entre la comunitat cristiana i jueva. També el papa Adrià VI, Adrià d'Utrecht, que va assolir el màxim càrrec de l'església cristiana a l'època del Renaixement sent bisbe de Tortosa.