ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/05/2021
L'Ajuntament de Tortosa gestionarà les sancions lleus que es produïsquen a la ciutat per les restriccions de la covid-19
El ple ordinari de maig també aprova les bases perquè jóvens de famílies vulnerables puguen accedir a activitats extraescolars i d'estiu a la ciutat
L'Ajuntament de Tortosa incoarà a partir d'ara els expedients sancionadors corresponents a les denúncies imposades al terme municipal per la Policia Local o els Mossos d'Esquadra, pels incompliments de caràcter lleu de la normativa sanitària per a la prevenció de l'expansió de la covid-19. Després que la Generalitat obrís esta possibilitat als consistoris del país, ara el ple ordinari de maig a l'Ajuntament ha acceptat la delegació d'estes competències per part del govern català. Els expedients que ara es tramitaran des de l'Ajuntament corresponen a accions com ara no dur la mascareta posada o no respectar les distàncies, entre d'altres, que fins ara tramitava el govern de la Generalitat.

Al mateix ple també s'han aprovat les bases que regiran els ajuts econòmics de caràcter social per a famílies amb risc de vulnerabilitat econòmica o social per a sufragar les despeses corresponents a les inscripcions de menors de 3 a 16 anys en activitats extraescolars o d'estiu. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que es tracta de les ajudes que s'inscriuen en la prestació del Pla educatiu d'entorn, i que preveuen una quantitat de 25.601 euros a esta finalitat. Tot i això, ha assenyalat que es podria suplementar en cas que fos necessari, ha detallat l'alcaldessa.

De la mateixa manera, el ple també ha aprovat la modificació dels preus públics de les entrades per als espectacles del teatre auditori Felip Pedrell. Té com a objectiu incloure la possibilitat de retornar els diners dels tiquets, quan l'Estat o la Generalitat fixen restriccions a la mobilitat que impedisquen l'assistència dels espectadors a l'espectacle.

Pel que fa a les mocions presentades pels grups municipals, dos han comptat amb el vot unànime del plenari: la de Movem, per a l'alliberament de les patents de les vacunes per la covid-19, i la del PSC, per establir un salconduit cultural que permeta ampliar la mobilitat de les persones en cas que existisca un confinament perimetral. També s'ha aprovat la moció de Ciutadans per a l'elaboració d'un pla de manteniment del polígon Baix Ebre. Per contra, no han prosperat les mocions d'Esquerra, per a la implementació del Pla estratègic i per al reconeixement de les persones trans i donar suport a una llei estatal, la de Movem, per demanar actuacions al carrer Amposta i l'antiga carretera de València, o les de la CUP, per implementar la recollida selectiva porta a porta al gener del 2022, i per a la suspensió de les llicències per a les instal·lacions de producció d'energia a partir de fonts renovables.

En la roda de premsa prèvia al ple, l'alcaldessa s'ha felicitat que el departament de Salut haja anunciat l'adjudicació del projecte de construcció del nou consultori al poble de Jesús, si bé ha reclamat diligència en la tramitació: "fa molt temps que Jesús necessita un consultori nou i demanem que la redacció del projecte i l'inici de l'execució siguen ràpides, ja que encara tardarem més d'un any a poder-lo veure", apuntava.

De la mateixa manera, Meritxell Roigé ha explicat que les obres de reurbanització de la plaça de l'Ajuntament i dels carrers del voltant segueixen avançant malgrat que les últimes setmanes ha calgut refer l'actuació subterrània al carrer Doctor Vilà: "ens hem trobat que les línies elèctriques estaven molt afectades i no responien a la planificació que teníem a l'inici. Ara, Endesa ja les ha modificat i d'esta manera poden seguir les tasques per part de l'empresa que està duent a terme l'actuació", ha explicat.