ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 28/04/2021
El govern de Tortosa reduirà el deute municipal en un 12,5% al final del mandat, tot i l'elevada inversió prevista enguany
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va donar compte del pressupost municipal i les ordenances fiscals, en una audiència pública
L'Ajuntament de Tortosa seguirà reduint l'endeutament municipal en els pròxims dos anys, tot i l'important volum d'actuacions que té previst desenvolupar enguany. Així ho va explicar dimarts a la tarda l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que va comparèixer en una audiència pública davant la ciutadania per explicar el pressupost municipal i les ordenances fiscals actuals després de l'aprovació d'una modificació de 14,3 milions d'euros al principi de l'abril. Roigé va esvair dubtes i va rebatre crítiques, recordant que l'Ajuntament de Tortosa sí que disposa de pressupost perquè les administracions no poden operar sense tindre'n, i va remarcar que l'aprovació de la modificació pressupostària s'acaba convertint en el pressupost actual, que ascendeix a 54,5 milions d'euros pel que fa a l'Ajuntament, i de 91,6 milions, comptats la resta d'organismes de titularitat municipal.

En un ampli repàs de les dades, l'alcaldessa va subratllar que l'Ajuntament de Tortosa segueix reduint l'endeutament existent i que la previsió al final del mandat és acabar amb un 12,5% menys de deute respecte a l'inici del mandat. Això s'unirà al 25,88% que ja es va rebaixar durant el període 2015-2019. I tot plegat, "en el període de major inversió que s'ha fet a la ciutat de Tortosa, i havent de fer front a les conseqüències generades per la covid-19", va assenyalar Meritxell Roigé. En este sentit, va explicar que enguany, per la suspensió de les regles fiscals per poder fer front a la pandèmia, l'Ajuntament de Tortosa també pot aprofitar els més de 6 milions de romanent de tresoreria, que "són el fruit de la bona gestió i l'eficiència d'este govern", va dir.

D'altra banda, això serà possible malgrat que els impostos s'han rebaixat i segueixen estant congelats per sèptim any, i taxes com la de recollida d'escombraries, que també continua sense variacions, s'ha reduït un 14% en els últims 8 anys i és inferior a la del 2008, moment en què es va començar a prestar el servei de recollida selectiva. Roigé va argumentar estos resultats apuntant a la bona gestió feta en la política fiscal duta a terme pel govern, que treballa per fer aflorar contribuents i d'esta manera poder mantindre els serveis municipal sense augmentar la pressió fiscal als que ja estan al corrent de pagament.

Pel que fa a les línies que marquen la modificació pressupostària i el pressupost municipal, l'alcaldessa va tornar a situar l'atenció a les persones com una de les més importants, juntament amb l'impuls a la reactivació econòmica. A més, va recordar que la transformació de la ciutat continua centrant part de l'acció de govern, amb un volum d'inversió de 9,6 milions d'euros que inclou importants partides per a l'arranjament de la via pública i dels camins, la recuperació del patrimoni, la generació de nous actius que potencien l'atractiu turístic, la potenciació de la cultura o l'impuls de les zones verdes, entre d'altres. I, a la vegada, reforçant la descentralització municipal amb el nou conveni establit entre l'Ajuntament i les EMD de Jesús, Bítem i Campredó, que suposa augmentar-ne l'autonomia financera amb una millora del finançament de 2,5 milions d'euros.