ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 08/04/2021
L'Ajuntament de Tortosa i la URV presenten un pla estratègic que defineix les grans línies de la pròxima dècada
Després d'una anàlisi inicial, el document proposa eixos per implementar accions en matèria urbanística, industrial, comercial o turística, entre d'altres
L'Ajuntament de Tortosa i la càtedra d'Economia Local i Regional del Campus Terres de l'Ebre de la URV han donat a conèixer avui el Pla estratègic Tortosa 2020-2030. Un document que identifica els elements d'oportunitat de què gaudeix la ciutat i a partir dels quals elabora un seguit de propostes per encaminar el desenvolupament futur en diversos àmbits. Entre estos, destaca seguir treballant en la valorització del centre històric, l'enfortiment dels sectors comercial i turístic com a àmbits clau, la implantació de noves activitats industrials o la consolidació d'esdeveniments que aconsegueixen atraure visitants a la ciutat, com per exemple en qüestions culturals o esportives.

A la presentació, que ha tingut lloc al saló de plens de l'Ajuntament, l'alcaldessa Meritxell Roigé, ha apuntat que el pla permet disposar d'un "full de ruta de les actuacions a definir a la ciutat durant la pròxima dècada", malgrat que ha reconegut que caldrà adaptar-lo a les circumstàncies generades durant els últims mesos per la pandèmia. Roigé ha recordat que l'elaboració d'un pla estratègic per a la ciutat va ser un dels compromisos adquirits pel govern municipal i que, en la seua redacció, els tècnics de la universitat han comptat amb la participació dels diferents departaments de l'Ajuntament. De la seua banda, el director del Campus Terres de l'Ebre, el doctor Jordi Sardà, ha remarcat que es tracta d'un pla "rigorós" i que serà "útil per a la ciutat, ja que dóna pautes per poder aplicar al llarg del temps", ha insistit.

Com a coordinador de la redacció del pla, el doctor Juan Antonio Duro, responsable de la càtedra d'Economia Local i Regional de la URV, ha donat a conèixer les grans línies que estableix el document. Segons ha dit, es tracta d'un "document viu" que identifica els elements d'oportunitat que té Tortosa tant a nivell geogràfic, com pel tipus d'activitat o per l'important pòsit patrimonial del qual disposa, entre altres aspectes. De tota la diagnosi inicial, el pla defineix deu eixos amb diverses accions concretes, de les quals algunes tenen consideració d'estratègiques i, altres, de prioritat elevada. Els àmbits van des de la regeneració urbana (amb especial atenció a la consolidació de la recuperació del nucli antic) fins a potenciació de sectors emergents, passant per la competitivitat comercial, la indústria, el comerç, el turisme, l'educació o la inclusió social, entre d'altres. "Tortosa ha de ser una ciutat mitjana amb identitat, autoestima i dinamisme, que s'articula des d'un nucli antic i un centre regenerats i amb activitat, des d'un patrimoni singular i des d'una relació molt estreta amb un entorn de qualitat, en el qual el riu Ebre té un paper fonamental i diferenciador", ha apuntat Juan Antonio Duro.

La redacció del Pla estratègic ha comptat amb la participació de més de 200 agents del teixit social de la ciutat així com d'una important participació tècnica per part del Campus Terres de l'Ebre de la URV, que ha comptat amb aportacions de professors i investigadors de fins a sis departaments de la universitat, un fet "gens comú" i que a la vegada "confereix fortalesa al pla", segons que ha destacat Duro.