ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 25/01/2021
La memòria dels deportats, a l'acte institucional de Tortosa pel Dia Internacional de les Víctimes de l'Holocaust
Dimecres 27 de gener, conferència a càrrec d'un membre de l'Amical Mauthausen, que es podrà seguir de manera telemàtica
Dimecres 27 de gener, l'Ajuntament de Tortosa commemorarà, un any més, el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust i de Prevenció de Crims Contra la Humanitat. En esta ocasió ho farà amb una conferència amb el títol 'La memòria de les víctimes de l'Holocaust', que es podrà seguir de manera telemàtica ateses les restriccions vigents per la prevenció de l'expansió del coronavirus. L'encarregat de dictar-la serà Juan Manuel Calvo, membre de la junta de l'Amical Mauthausen, associació que perpetua el record de les víctimes de les deportacions i així com dels exterminis duts a terme pel règim nazi. Calvo ha sigut autor de diverses publicacions sobre el pas de republicans espanyols pels camps d'extermini i ha coordinat diferents projectes de difusió del llistat de represaliats, en col·laboració amb diferents organismes de l'Estat.

La conferència tindrà lloc a partir de les 19 h, i es podrà veure a través del canal de Youtube de l'Ajuntament de Tortosa.

Al 2005, l'Assemblea General de l'ONU va establir el 27 de gener com el dia internacional en record a les víctimes de l'Holocaust, coincidint amb la data de l'alliberament del camp d'Auschwitz.