Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 20/01/2021
L'alcaldessa de Tortosa alerta de l'increment sostingut de casos positius per covid-19 durant els últims dies
Al conjunt del municipi s'han detectat 214 contagis entre l'11 i el 19 de gener, dels quals 85 s'han registrat en només quatre dies
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha comparegut avui davant el constant degoteig diari de positius per covid-19 que s'està detectant al conjunt de Tortosa durant les últimes setmanes: des de l'11 fins al 19 de gener, el departament de Salut ha comunicat la detecció de 214 casos al municipi. D'estos, 85 s'han produït durant els últims quatre dies, i dimarts s'ha registrat un pic de casos, amb 34 positius al conjunt de Tortosa. Per este motiu, l'alcaldessa ha llençat un missatge d'alerta ja que "les dades no són bones", ha dit. "Tenim molts casos en molt pocs dies, i això fa que estiguem preocupats", ha insistit Meritxell Roigé, per la qual cosa ha reclamat a la ciutadania que respecte el confinament i que limite les interaccions socials tant com siga possible, si pot ser, ha dit, a l'àmbit familiar de convivència.

L'alcaldessa ha recordat, a més, que la situació hospitalària està molt tensionada per l'elevat nombre de persones ingressades per covid, amb una ocupació de llits d'UCI a l'hospital Verge de la Cinta molt elevat. En este sentit, Roigé ha tornat a posar a disposició del departament de Salut la Clínica Terres de l'Ebre per dur-hi a terme les intervencions quirúrgiques que es puguen derivar de l'hospital de referència en cas que siga necessari.

Les dades, pel que fa a l'activitat escolar, també apunten l'existència de deu grups confinats a les escoles de Tortosa després del retorn a les classes, una xifra molt superior a la que hi havia al final del trimestre passat.

"La situació és greu, i cal que tothom en prenguem consciència", ha remarcat l'alcaldessa. "Les vacunes s'han començat a administrar a Tortosa i ja se n'han posat 1.125, segons les dades que comunica Salut, fet que representa un 3% de la població de la nostra ciutat", assenyala. En este sentit, ha subratllat que es tracta, principalment, de personal sanitari dels centres hospitalaris i de les residències, entre les quals també hi ha els dos centres de salut de titularitat municipal: l'Hospital de la Santa Creu i la Clínica Terres de l'Ebre.

L'alcaldessa ha recordat que la Policia Local segueix mantenint els controls per detectar incompliments de les mesures en vigor, fruit de les quals s'han produït ja 1.181 denúncies des de l'octubre. Es tracta, principalment, de trencaments de l'ordre de confinament nocturn o municipal, de locals que no complien les distàncies o el nombre de persones permeses en una mateixa taula i, en menor mesura, persones que no fan servir la mascareta.