ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 30/11/2020
Tortosa organitza diverses activitats a l'aire lliure per dinamitzar la campanya comercial de Nadal i Reis
L'encesa de llums, divendres 4 de desembre al vespre, marcarà el tret de sortida a una programació amb desfilades, concerts i ambientació nadalenca als carrers
A partir del 4 de desembre és 'Temps de Nadal' a Tortosa. Este és el nom del programa d'activitats que ha preparat fins al final d'any l'Ajuntament, en col·laboració amb la Federació Comercial, Serveis i Hostaleria de la ciutat. Es tracta d'un seguit de propostes que volen contribuir a dinamitzar comercialment Tortosa mitjançant activitats que tindran lloc als carrers: el programa inclou cercaviles els dies 5, 12 i 19 de desembre, a càrrec de grups d'animació i d'elements lluminosos que recorreran diversos espais de la ciutat. En un altre sentit, també estan previstes tres cantades itinerants de nadales els dies 12, 19 i 27. A totes estes propostes també s'afegeixen dos concerts en espais acotats: el recital de 'Lo Misteri de Nadal' de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (dissabte 26 a les 20 h a l'auditori Felip Pedrell) i un concert de nadales a càrrec del Cor Flumine al recinte del Museu, diumenge 20 a les 11 h i les 12 h.

Este migdia, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada del regidor de Comerç, Sisco Pepió, i de la presidenta de la Federació Comercial, Maria José Ferré, han explicat els detalls de les activitats. L'alcaldessa ha subratllat que "en un moment tan complicat com l'actual cal ser al costat del sector del comerç i dels serveis de la ciutat". En este sentit, ha convidat la ciutadania que confie en l'activitat local davant d'estes dates tan assenyalades: "aquí hi tenim de tot i amb productes de qualitat, per tant cal que este Nadal comprem a la ciutat i d'esta manera ajudem a donar vida i a la reactivació del comerç local i de proximitat", ha remarcat Roigé. Per facilitar-ho, l'alcaldessa de Tortosa recorda que es manté vigent la gratuïtat de la primera hora d'estacionament a la zona blava mitjançant l'aplicació per a dispositius mòbils Aparcar Tortosa.

La programació de 'Temps de Nadal' arrancarà divendres al vespre amb la tradicional encesa de la il·luminació nadalenca. Enguany s'ha renovat el disseny de la majoria d'elements i a més s'ha tingut especial atenció per incrementar-ne l'eficiència energètica. D'esta manera s'aconsegueix disposar de la mateixa il·luminació amb menys consum elèctric. Juntament amb la il·luminació també s'han incorporat alguns elements de decoració que s'ubiquen en emplaçaments cèntrics i que, juntament amb els que instal·larà la Federació Comercial, volen contribuir a donar una imatge més alegre coincidint amb estes festivitats.

Un altre aspecte inclòs a les activitats és la presència de pessebres a diversos aparadors d'establiments comercials i del Mercat Municipal, gràcies a la col·laboració amb l'Associació de Pessebristes de Tortosa i Terres de l'Ebre. En total hi haurà distribuït 31 diorames, dels quals 9 seran a l'interior del Mercat, que permetran crear un circuit perquè la gent els puga visitar mentre passeja.

Els últims dies del 2020 està prevista l'arribada dels Patges Reials. Enguany, per adaptar-se a la situació actual, els carters dels Reis d'Orient seran a diversos barris i horaris, entre el 28 i el 30 de desembre, per poder recollir les cartes.