ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 28/02/2008
'Los Chicos del Coro' obriran el festival internacional de música sacra de Tortosa

Coincidint amb la celebració de la Setmana Santa, la ciutat de Tortosa celebra un dels més específics certàmens musicals de Catalunya dedicats a la música sacra. Del 13 al 19 de març, Tortosa acollirà la quarta edició del Festival Internacional de Música Sacra que enguany obriran Les petits Chanteurs de Sant-Marc, més coneguts com les veus de la pel'lícula Los chicos del Coro. Un total de 32 nens i nenes d'entre 10 i 15 anys de la popular coral de Saint Marc actuaran el dia 13 de març a la Catedral de Tortosa, un marc d'excepció per gaudir i escoltar les veus d'aquesta prestigiosa escola de cant de Lyon que cantaran i interpretaran música sacra i també alguna de les cançons de la famosa pel'lícula.



El festival de música sacra de Tortosa, però, compta enguany també amb intèrprets d'alt nivell i reconegut prestigi internacional com són la Filarmònica de Cambra Ceske Budejovice i Cor de Cambra, de Praga, que interpretaran obres de Pergolesi i Motzart; The Scholars, procedents de Londres, que ens aproparan a la música de La Capella Sixtina de Roma i The Chapel Royal de Londres i un grup txec que portaran a Tortosa un concert-espectacle que sota el nom Les set últimes paralules de Crist a la Creu realitza una curiosa comparativa de les obres de Joseph Haydn i Sofia Gubaildulina composades pensant en aquesta escena de la passió de Crist.



Finalment, també és destacable l'actuació de L'Harmonia de Parnàs amb una selecció de la música sacra recuperada dels arxius de la Catedral de Vinaròs, València i Tortosa. Interpretaran obres anteriors al 1800 amb instruments i criteris històrics. I l'actuació de Rossenberg Kapelle, un grup txec que interpretarà música sacra dels cançoners txecs i europeus. Aquest grup vocal i instrumental interpreta música medieval i del periode renaixentista, imitant la seva antecesora de l'any 1500 i donant vida a les composicions i els sons que escoltaven els reis txecs.



Paral'lelament, també hi hauran concerts corals a càrrec de grups del territori com el Cor de Cambra Tyrichae; Cor Flumine, The Issel's Singers i l'Orfeó de Flix.



Tots els concerts es realitzaran a la catedral de Tortosa, esglésies i convents de la ciutat a fi de donar a conèixer els espais patrimonials de la ciutat. 'Es tracta d'aprofitar la força de la Setmana Santa tortosina per oferir aquesta vessant musical i cultural que ens permeti, d'una banda, gaudir a Tortosa de grups d'alt nivell i molt prestigi a un preu realment assequible, i d'altra banda, donar a conèixer el nostre patrimoni cultural i convertir aquest festival en un referent a Catalunya', ha manifestat el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Joan Caballol.



Les processons de Setmana Santa

L'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa ha presentat també el programa de la Setmana Santa, que comença el diumenge 16 de març amb la tradicional processió del Diumenge de Rams. Les processons religioses de Tortosa, que concentren un total d'10 confraries amb més de 1.500 vestes participants, s'han convertit en tot un reclam no sols religiós, sinó també cultural i turístic. Entre els actes més destacats, hi ha la processó del Silenci el dijous Sant dia 21 de març a les 21.00 hores; la tamborada el 19 de març a les 23.00 hores a la plaça de la Immaculada; i la processó del Sant Enterrament el divendres Sant a les 21.00 hores.