ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 05/11/2019
La poesia al llarg dels últims quatre segles, eix de les quintes Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc de Tortosa
El programa d'activitats se centrarà en diversos autors locals, especialment alguns menys coneguts pel gran públic, com Jaume Tió o el rector de Vallfogona
La biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa acollirà a partir de dilluns 11 de novembre les quintes Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc. Enguany, l'eix central de les activitats està vinculat directament amb la poesia d'arrel ebrenca, amb especial atenció a autors que no són tan coneguts pel gran públic. Així ho han explicat avui, durant la presentació de les jornades, el regidor de Cultura, Ximo Martorell, i la directora de la biblioteca, Irene Prades.

Alguns dels noms que sobresurten al programa fan referència a autors tortosins, com Jaume Tió i Noé. També Francesc Vicent Garcia, el rector de Vallfogona, que ocuparà un espai ben destacat, amb conferències al voltant de la seua figura, actuacions musicals basades en la seua producció poètica, o la projecció d'un documental que en glossa la petjada cultural.

Juntament amb aquests, les jornades també aprofundiran en altres noms de les Terres de l'Ebre, com Trinitari Fabregat, el canonge Josep Matamoros, autors rapitencs o els Jocs Florals a Tortosa, entre d'altres.

Les jornades arrancaran dilluns a les 18 h amb la inauguració a càrrec de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí. S'allargaran fins al dissabte 16 de novembre, amb una nova oportunitat per seguir la ruta literària basada en la producció poètica de Gerard Vergés al llarg de diversos espais de Tortosa, i culminarà amb un esmorzar poètic i les presentacions exprés de llibres de poesia i lectura de poemes d'autors actuals.

Paral·lelament, el divendres 22 de novembre tindrà lloc una activitat complementària en forma d'espectacle de dansa, a càrrec de les coreògrafes Emma Riba i Laura Alcalà, creat amb motiu de l'Any Brossa. A més, en el marc d'aquesta efemèride també està previst que la biblioteca aculla l'exposició de poesia visual 'Brossa Polièdric', del 2 al 12 de desembre.

Les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc estan reconegudes pel departament d'Educació com una activitat de formació permanent del professorat, que poden fer les seues inscripcions a www.xtec.cat fins al 9 de novembre. L'accés a les jornades és gratuït per al públic.

En els anys anteriors, les jornades s'han centrat en temes com la Guerra Civil i la Batalla de l'Ebre, en l'homenatge a grans referents de la literatura ebrenca, o, l'any passat, en el folklore popular.