ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 30/10/2019
Els dies 22 i 23 de novembre torna el Gran Recapte dels Aliments
Amb el lema "Tot el barri voluntari" i a ritme de reggaeton català, el Banc dels Aliments fa una crida per tenir més de 1500 voluntaris a les Terres de l'Ebre
Avui a Tortosa s'ha presentat la campanya de crida al voluntariat a les Terres de l'Ebre per a l'onzena edició del Gran Recapte, que aquest any té com a lema "tot el barri voluntari". Acompanyat de la regidora d'Acció Social de l'Ajuntament de Tortosa i de representants d'altres entitats socials, el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray ha explicat que ja s'han inscrit uns 300 voluntaris a les Terres de l'Ebre, el 20% dels 1.500 necessaris.

Tot i que una bona part de les tones distribuïdes al llarg de l'any pels Bancs dels Aliments provenen de l'aprofitament alimentari, hi ha aliments bàsics molt necessaris per a complementar la dieta de les persones ateses que és difícil aconseguir a través de la recuperació: l'oli, la llet o les conserves. És per això que el Banc dels Aliments impulsa una nova edició del Gran Recapte que se celebrarà els dies 22 i 23 de novembre, per recollir aquests aliments bàsics que ajudin a garantir una alimentació el més equilibrada i saludable possible.

Aquesta campanya massiva de recollida d'aliments bàsics té la intenció de "seguir millorant les condicions de vida de les persones en situació de pobresa, en un aspecte tan important com és l'alimentació", tal i com ha afirmat Ologaray. "El Banc dels Aliments necessitem ajuda per convocar al voluntariat del Gran Recapte", apuntava el portaveu, que ha aprofitat per avançar un agraïment: "Gràcies als milers de voluntaris i voluntàries que el fareu possible el Gran Recapte, ja sigui els dies de recollida o posteriorment en les tasques de classificació".

Des del Banc dels Aliments es busca també conscienciar la població de Catalunya de que en el seu entorn hi ha una important bossa de pobresa cronificada. Ologaray també ha aprofitat per fer un anàlisi de la situació de pobresa a Catalunya, tot explicant que a Catalunya ha augmentat la pobresa arribant actualment a una taxa de risc de pobresa del 22% de la població.

Per ser voluntari o coordinador del Gran Recapte cal registrar-se, de manera molt senzilla, al web www.granrecapte.com. Per aquesta edició, el Banc dels Aliments ha renovat completament la seva campanya comunicativa i és que amb l'eslògan, "Tot el barri voluntari" i a ritme de reggaetón català pretén fer viral la campanya per tal d'aconseguir els milers de voluntaris necessaris. Un dels objectius és captar una audiència més jove, amb vincles amb la cultura urbana, sense oblidar-se del públic més adult que ha demostrat una gran fidelitat amb la campanya.

La regidora d'Acció Social de l'Ajuntament de Tortosa, Mònica Ripoll, s'ha mostrat molt satisfeta de la implicació ciutadana: "Des de l'Ajuntament, estarem sempre al costat d'iniciatives solidàries i estem segurs que la ciutadania respondrà i s'arribarà als 1.500 voluntaris necessaris". Així mateix, Ripoll ha volgut agrair a empreses i associacions la seva participació en la recollida. "Creiem que Junts, amb la col·laboració público-privada que sempre reivindiquem, podem arribar més lluny", ha conclòs la regidora.