ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 11/04/2018
Constituïts els comitès executius i organitzadors dels World Sports Games Tortosa 2019
Ajuntament, Diputació, UCEC i Generalitat donen el tret de sortida a l'organització de l'esdeveniment esportiu que es celebrarà entre el 2 i el 7 de juliol
Tret de sortida per a l'organització dels World Sports Games (WSG) Tortosa 2019 que es celebraran del 2 al 7 de juliol de l'any vinent a la ciutat de Tortosa i cinc subseus més (Amposta, Móra d'Ebre, Gandesa, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita).

Aquest dimarts 10 d'abril s'ha constituït el comitè executiu dels WSG integrat per l'Ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona, la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i la Generalitat, a través de la Secretaria General de l'Esport. Tot seguit s'ha constituït el comitè organitzador integrat pels ajuntaments que seran seu i subseus dels jocs, per la Diputació de Tarragona, Generalitat, UCEC, i representants dels consells comarcals i consells esportius de les Terres de l'Ebre.

En aquesta primera reunió s'ha concretat el calendari dels WSG Tortosa 2019 que, finalment, se celebrarà del 2 al 7 de juliol, i on participaran esportistes de 35 països diferents. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que a partir d'avui s'inicia un calendari de treball intens per aconseguir que els jocs siguin tot un èxit d'organització, i ha agraït el suport institucional rebut per part de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat.

Per la seva part, el president de la UCEC, Jaume Domingo, ha explicat que avui s'ha fet un pas important per tirar endavant l'organització d'un esdeveniment esportiu internacional que portarà a les Terres de l'Ebre entre 4.000 i 5.000 esportistes i les seves famílies. "Anem a demostrar que un territori sense una gran conurbació urbana és capaç d'organitzar un esdeveniment d'aquest tipus", ha manifestat. Des de la Generalitat, el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha destacat l'oportunitat de l'organització d'aquest esdeveniment pel país, en general, i per a Tortosa i les Terres de l'Ebre, en particular, i ha garantit el suport institucional i econòmic de la Generalitat.

La propera reunió del comitè organitzador serà al mes de juliol. També s'ha anunciat que el proper mes d'octubre Tortosa acollirà l'assemblea anual del CSIT, entitat organitzadora dels World Sport Games.