ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 12/12/2017
Una cinquantena de treballadors i càrrecs electes de l'Ajuntament de Tortosa es formen en llenguatge igualitari
El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) imparteix les classes

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) ha format durant el 2017 un total de 53 treballadors i càrrecs electes de l'Ajuntament de Tortosa en llenguatge administratiu igualitari.



El 30 de novembre de 2017 es van dur a terme dos sessions formatives de llenguatge administratiu igualitari adreçades a personal del consistori. Les sessions, impartides per Patrícia Martí, tècnica del CNLTE, van tindre una durada de dos hores cadascuna (de 13.00 h a 15.00 h i de 16.00 h a 18.00 h).



Hi van assistir, entre personal laboral i càrrecs electes del consistori, un total de 27 persones, les quals van rebre formació sobre estratègies i recursos per a evitar l'ús sexista del llenguatge en l'àmbit administratiu. Anteriorment, el 9 de març de 2017, coincidint amb els actes del Dia Internacional de les Dones, el CNLTE ja va impartir una altra sessió de llenguatge igualitari, amb una assistència de 26 treballadors i càrrecs municipals.



Aquestes sessions tenen com a objectiu difondre entre els empleats públics els principis generals que han de fonamentar l'ús no sexista del llenguatge i la qualitat lingüística i comunicativa en els textos que l'Administració i els organismes públics adrecen a la ciutadania.



Les sessions que s'han impartit a Tortosa formen part de les accions que tira endavant la Regidoria de Personal en el marc del Pla d'igualtat de l'Ajuntament de la ciutat.