ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 24/10/2017
Nou concerts configuren l'oferta del 34è Festival Pedrell
Difondre la música clàssica i promocionar la producció musical del territori, dos dels objectius del festival
"Memento Mori", espectacle en clau operística per a soprano, contratenor i piano amb la cantant tortosina Cecília Aymí, inaugurarà el proper dissabte 28 d'octubre la programació del 34è Festival Pedrell, una oferta anual amb uns objectius molt concrets: facilitar l'accés a la programació de concerts de música clàssica al públic del territori, donar resposta a l'afició musical que existeix a la ciutat de Tortosa, crear l'hàbit d'escoltar música amb la programació de concerts per a tota la família, i difondre la figura i el llegat del compositor tortosí que dóna nom al festival, Felip Pedrell.

La programació per aquesta edició 2017 inclou un total de nou concerts que tindran lloc al llarg d'un mes, cloent el 26 de novembre amb el concert de sonates per a piano i violoncel a càrrec d'Emilio Lluís i Iñaki Etxepare. Un dels més grans compositors musicals de tots els temps, W. A. Mozart, serà present al festival amb dos espectacles, "Così fan tutte", una de les seves òperes més famoses a càrrec dels Amics de l'Òpera de Sabadell i de l'Orquestra Simfònica del Vallès, i del Concert per a clarinet que interpretarà l'Orquestra de Cambra Catalana, amb Miquel Marín com a clarinet i sota la direcció de Joan Pàmies.

Dos pianistes del territori, Manel Miró i Mar Lombarte, oferiran "Àmarim", el seu concert de presentació en el qual faran un viatge des del Barroc fins a l'Impressionisme passant pel Romanticisme, i del Jazz fins el contemporani. i és en aquest àmbit de la música més contemporània on s'emmarca "IB", de Joan Bagés, música d'ensemble amb música electrònica i espectacle visual, una òpera electroacústica amb participació d'artistes del territori com Jaume Rocamora (iconografies), Andreu Carranza (llibret) i de nou Cecília Aymí (soprano).

Per a tota la família també disposa aquesta edició del festival d'una bona oferta, en forma de dos espectacles musicals: "Monsieur Croche, els somnis del compositor Claude Debussy", amb La Cia. del Príncep Totilau, i "El bosque de Grimm", amb música de Maurice Ravel amb la companyia La Maquiné. Finalment, el tradicional concert de Sta. Cecília serà ofert per la Banda Municipal de Música de Tortosa sota la direcció de Juanjo Grau, enguany amb la celebració del seu 75 aniversari.

La programació (organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa) amb tots els detalls, així com la venda d'entrades, els preus dels diferents espectacles, i els descomptes que es poden aplicar, es pot consultar al web www.teatreauditoritortosa.cat.