ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 30/01/2008
Tortosa sol'licita una nova escola taller al departament de Treball de la Generalitat

L'Ajuntament de Tortosa sol'licitarà una nova escola taller al Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament de Treball de la Generalitat, per a la convocatòria del nou programa d'escoles tallers pel període 2008-2009. Així ho ha aprovat el plenari municipal per unanimitat. Concretament, la sol'licitud de l'Ajuntament de Tortosa proposa un projecte per formar un total de 48 joves d'entre 16 i 23 anys d'edat en les especialitats de construcció (8 alumnes), fusteria (8 alumnes), electricitat (8 alumnes), paleta (8 alumnes), pintura (8 alumnes) i informadors turístics (8 alumnes) que tindran com a objectiu la remodelació de l'antiga comissaria de Policia Nacional per a seu de les dependències municipals de la regidoria d'Acció Social i la promoció de les Avançades de Sant Joan com a punt d'atracció turística.


El projecte, si és aprovat per la Generalitat, tindria dos anys de durada, des de l'1 de juny de 2008 al 31 de maig de 2010 i comportaria també la contractació de personal docent (sis professors, un mestre, un administratiu, un diplomat de suport a mitja jornada i un director).


El projecte està pressupostat amb un import de 1.265.676 euros i l'Ajuntament sol'licita al departament de Treball que financi totes les despeses de contractació de personal i estructura, les despeses de contractació d'alumnes i les despeses de funcionament excepte el lloguer de taller i materials d'obra que anirien a càrrec de l'Ajuntament.


La tinent d'alcalde d'Acció Social, Anna Algueró, ha explicat que l'equip de govern de Tortosa 'aposta per aquests programes de col'laboració amb la Generalitat perquè s'han demostrat molt útils i perquè representen una molt bona eina de formació i inserció laboral per als joves".


Les escoles tallers són programes de treball subvencionats pel Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya, i són destinats exclusivament a joves menors de 25 anys. L'objectiu és dotar els participants d'una formació i experiència que els permeti accedir després al mercat de treball. Durant el període de l'escola, els alumnes reben sis mesos de formació teòrica i 18 mesos de contracte laboral de pràctiques on desenvolupen l'ofici pel qual han estat formats en la rehabilitació d'edificis i espais municipals.