ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 29/10/2007
'La Danserie de l'Arxiduc" clou la 27a edició del Festival Felip Pedrell

La música dels compositors de la casa d'Àustria interpretada pels integrants de l'agrupació Vespres d'Arnadí va cloure la nit del diumenge 29 d'octubre la 27a edició del festival Felip Pedrell amb el seu espectacle 'La Danserie de l'Arxiduc", una proposta que incorpora, a més de l'apartat purament musical, elements de teatre i dansa.


Vespres d'Arnadí agrupa els instruments més usats a les capelles reials de finals del XVII i principi del XVIII, resultant molt idònia per a la interpretació del repertori instrumental barroc, i especialment adequat per a la reinterpretació de nombroses partitures que ens han arribat en tractats per a un sol instrument, o, en el millor dels casos, melodia i baix. La decoració d'aquestes peces realça novament l'interès actual per aquest patrimoni, apropant al gran públic una pràctica històrica més que demostrada.


'La Danserie de l'Arxiduc" narra com, l'any 1707 i en plena guerra de Successió, l'arxiduc Carles d'Àustria va haver d'abandonar València per traslladar-se de nou a Barcelona a causa de les hostilitats de les tropes borbòniques. Va ser, doncs, l'últim any que la integritat de la corona catalano-aragonesa va conservar els seus furs propis. Aquest concert dóna a conèixer músiques de compositors de gran nivell relacionats amb la casa d'Àustria i, a més, mostra com, malgrat les guerres entre cases reials, la vida artística a les corts continuava en prova d'estabilitat i solidesa.