ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 25/10/2007
La Policia Local desmantella una xarxa d'empadronaments il'legals a Tortosa
Dos detinguts per falsedat en documents i delicte contra els treballadors

El cap de la Policia Local de Tortosa, Jesús Fernández, ha informat aquest matí als mitjans de comunicació d'una sèrie d'actuacions portades a terme per aquest cos de seguretat, les quals han resultat en la detenció d'un ciutadà paquistanès i una ciutadana polonesa. Ambdós persones han estat posades a disposició judicial imputades pels delictes de falsedat en document públic, falsedat en document privat i delicte contra els treballadors.



Fernández ha explicat que ha estat una complexa investigació que ha durat 22 dies ?i que ha resultat en un atestat de 160 folis- a partir del moment en el qual l'arribada d'un autobús de ciutadans polonesos a l'Ajuntament de Tortosa amb la intenció d'empadronar-se al municipi va despertar les sospites del personal del departament d'Empadronament. Aquests van alertar del fet a la Policia Local, la qual immediatament es va posar sobre la pista d'aquesta situació irregular. La tasca portada a terme pel cos ha resultat en el desmantellament d'un entramat de persones que es dedicaven a empadronar immigrants en domicilis on, en realitat, mai arribarien a residir. Aquests immigrants eren portats directament dels seus països d'origen fins a Tortosa, on es veien obligats a pagar entre 150 i 300 euros per ser empadronats al municipi. La coacció econòmica continuava després, donat que es veien obligats a pagar més diners en concepte d'habitatge, trasllat al lloc de treball, i de comissió sobre el sou que percebrien.



La ciutadana polonesa es trobava empadronada dos vegades al municipi de Tortosa, utilitzant en cadascuna de les ocasions el passaport i la tarja comunitària, i en dos domicilis diferents amb la intenció de poder-hi allotjar més immigrants. Aquests vivien en pèssimes condicions, detectant-se fins a 14 persones dormint en matalassos damunt del sòl en un pis de 50 metres quadrats. Tanmateix, el ciutadà paquistanès ?el qual mantenia relació de parella amb l'altra imputada- figurava en cinc adreces diferents, sense viure en cap d'aquests domicilis. Les detencions es van produir per separat, respectivament els passats dies 22 i 23 d'octubre.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha felicitat al cos de la Policia Local pels resultats d'aquesta investigació, 'una tasca de molts dies ?ha dit- i molt difícil, que sovint no es visualitza al primer cop de vista".