ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 25/10/2007
Tortosa acull les VIII jornades de la construcció i el setè concurs de paletes de les Terres de l'Ebre
El congrés, organitzat conjuntament pel Col'legi d'Aparelladors i Fira Tortosa, afrontarà enguany el debat de la seguretat en la direcció i execució d'obres

El proper cap de setmana, 26 i 27 d'octubre, l'auditori Felip Pedrell de Tortosa acollirà la vuitena edició de les Jornades Tècniques de la Construcció, organitzades pel Col'legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de les Terres de l'Ebre i Fira Tortosa de l'Ajuntament de Tortosa. En aquesta vuitena edició, el sector afrontarà el tema de la seguretat a l'obra, des de qüestions com la coordinació en l'execució de l'obra, el reforç estructural del treball de paleta, la gestió en la qualitat de les obres o la direcció. Les jornades serviran també per debatre el Codi Tècnic de l'Edificació, especialment en relació també a la seguretat estructural, accions de l'edificació i els fonaments.



?Són unes jornades importants pel que fa al sector productiu i al motiu de les mateixes, la seguretat. En tot cas, és un event més que hi col'laborem i participen des de l'Area de Promoció Econòmica de l'Ajuntament', ha explicat Ricard Forés.



Aquestes jornades estan adreçades especialment a tot el sector de la construcció que a les Terres de l'Ebre mobilitza un enorme nombre de professionals. Actualment, a les Terres de l'Ebre, el Col'legi d'Arquitectes té entorn al centenar de col'legiats i el Col'legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics són 120 col'legiats residents. El Col'legi d'Aparelladors supervisa les construccions de les comarques del Baix Ebre, Montsià i Terra Alta i va emetre al llarg de l'any 2006 al voltant de 4.000 visats.



El concurs de paletes

Un dels actes més vistosos i singulars de les Jornades de la Construcció és el Concurs de Paletes de les Terres de l'Ebre que enguany arriba a la seva setena edició. El concurs consisteix en una prova que té per objectiu exhibir les habilitats i la professionalitat dels treballadors del sector. Les parelles participants rebran un plànol de l'obra que hauran de construir, així com tot el material necessari (maons, ciment, totxanes, etc). Els participants només s'han de portar els utensilis. Es premiarà la rapidesa en l'execució de l'obra, així com la professionalitat i cura dels acabats. La prova es desenvoluparà de les nou del matí i fins la una del migdia el dissabte 27 d'octubre a la plaça de l'auditori. El concurs està guardonat amb un primer premi de 360 euros i un sopar per quatre persones, un segon premi de 240 euros i un tercer premi de 150 euros.