ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 05/10/2007
L'Ajuntament amplia els requisits per empadronar-se a Tortosa
Identificats un centenar d'habitatges sospitosos de sobreocupació

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat dels regidors de Seguretat, Jordi Folqué, i de Governació, Rosa Cid, ha presentat un paquet de mesures destinades a millorar el control del Padró municipal i a evitar la sobreocupació d'habitatges. L'aparició de casos d'empadronament irregular, amb la detenció de persones acusades de cobrar diners a canvi d'inscriure'ls al seu domicili, així com la detecció de més d'un centenar d'habitatges amb més de deu persones empadronades, ha recomanat l'adopció de mesures. L'objectiu és obtenir un Padró basat en dades reals, reduir els problemes de convivència i acabar amb les xarxes delictives vinculades a l'empadronament. L'alcalde ha afirmat que 'aquest govern serà contundent i intolerant davant d'aquestes pràctiques, que amaguen situacions inadmissibles d'explotació de persones. Fins ara a Tortosa hi havia hagut certa laxitud en l'empadronament, però això ara ja s'ha acabat".



Si fins ara, amb la identificació del sol'licitant i un rebut qualsevol n'hi havia prou per empadronar-se, a partir d'aquesta setmana qualsevol persona que vulgui inscriure's al Padró municipal, a més d'identificar-se, haurà d'aportar còpia del contracte de lloguer registrat per la Cambra de la Propietat Urbana o en oficines d'entitats financeres competents, o bé, si es tracta d'un pis de propietat, haurà de presentar nota simple del Registre de la Propietat amb un màxim de 3 mesos d'antiguitat. En tots els casos, s'exigirà la cèdula d'habitabilitat amb l'objectiu de verificar que el nombre de persones a empadronar no sobrepassi les definides a la cèdula. Un cop aportada aquesta documentació s'obre un procés de verificació de la documentació.



Per tal de no afectar el procés d'escolarització en el cas de sol'licitants en edat escolar, la presentació de la instància de sol'licitud d'empadronament serà suficient per poder-se matricular.



L'alcalde, Ferran Bel, ha precisat que si se supera el número de persones previst en la cèdula d'habitabilitat es congelarà l'expedient d'empadronament. 'Sabem que són mesures que possiblement provocaran alguna molèstia, però les considerem absolutament necessàries perquè van en benefici de tots", ha explicat Bel.



Pisos pastera

Els serveis tècnics de l'Ajuntament de Tortosa han identificat més de 100 habitatges on consta que hi viuen deu persones o més. Davant la sospita que una part d'aquestes llars puguin estar sobreocupades o bé la informació que consta al Padró no sigui la real, la Policia Local i els tècnics de Serveis Socials ho estan revisant cas per cas.



Recordem que aquesta mateixa setmana, la Policia Local ha imputat a dos homes de nacionalitat paquistanesa per un presumpte delicte de falsificació continuada de document públic. Els imputats haurien intentat empadronar a casa seva a més de 30 persones immigrants a canvi de diners. Aquest cas continua obert i no es descarta que hi hagi més persones implicades en la xarxa delictiva. Així mateix, el passat mes d'agost, es va detenir una dona romanesa pel mateix motiu, que havia empadronat 57 persones al seu domicili del nucli antic de Tortosa.