ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 28/09/2007
Mossos i Policia Local promouran l'educació viària a les escoles de Tortosa

El Cos dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local han presentat aquest migdia el programa educació viària a les escoles que posaran en marxa properament als centres d'ensenyament de Tortosa. La proposa s'inscriu en el marc de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible que s'està duent a terme aquests dies a la ciutat amb diferents iniciatives i campanyes de conscienciació ciutadana.



El programa educatiu, que s'aplica a tots els centres d'ensenyament que ho sol'liciten, comença amb els escolars de P-5, on bàsicament se'ls explica la necessitat de viatjar sempre amb cadireta i amb el cinturó de seguretat cordat. A Primària, les classes comencen amb els estudiants de 2n curs, als quals se'ls fa pedagogia sobre desplaçaments segurs, com creuar els carrers o com baixar del cotxe. Als alumnes de 4t de primària, el programa educatiu incideix en l'ús de la bicicleta, el casc i les normes de circulació. Ja a sisè curs, la influenciabilitat i el saber prendre decisions un mateix, són els principals temes a estudi. A l'ESO, Batxillerat i cicles formatius, el programa d'educació viària se centra en el segon curs, als alumnes del qual s'explica com conduir una motocicleta, quines són les conductes de risc, què és un accident i les seves conseqüències, i l'abús de l'alcohol i altres drogues.



El regidor de Mobilitat i Medi Ambient, Valentí Marín, ha presentat el programa educatiu i ha fet un balanç força positiu dels actes i iniciatives dutes a terme en el marc de la Setmana de la Mobilitat. Marín ha recordat que s'han fet dues sessions amb els col'lectius de gent gran i dones de la ciutat, els qual han sol'licitat una aposta decidida pel transport públic. El regidor ha avançat que es treballarà per millorar la connexió amb els pobles i amb els polígons.