ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 08/07/2024
El grup del sector de telecomunicacions Eacom instal·larà a Tortosa un 'hub' que donarà servei a la façana Mediterrània
L'empresa presenta el projecte que iniciarà a l'octubre al Portal Ciutat Nord, al costat de l'autovia C-42, amb una inversió d'1,2 milions d'euros
El grup del sector de telecomunicacions Eacom instal·larà les oficines tècniques de dues empreses del grup; Modi i Mattelco i les oficines centrals de la logística del grup en una nau comercial situada al Portal Ciutat Nord de Tortosa, a l'autovia C-42 de Tortosa a l'Aldea. L'empresa ha presentat avui el projecte que suposarà una inversió d'1,2 milions d'euros en una primera fase i que arribarà a la ciutat de la mà de l'operadora vinculada al grup, Eports, que tindrà la seu oficial a la planta baixa de la nau, on hi haurà un total de 85 treballadors, que s'ampliaran a un centenar en la segona fase (2026).

El representant del grup Eacom, Roger Molins; el conseller delegat d'Eports, Gerard Roig i l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, han presentat avui el projecte que s'iniciarà a l'octubre i que permetrà al grup Eacom posicionar estratègicament un 'hub' al sud de Catalunya, des d'on donarà cobertura a tota la façana Mediterrània.

El grup Eacom té més de 30 anys d'experiència en el sector de les telecomunicacions, opera a escala nacional i internacional, amb projectes d'àmbit públic i privat. "Integrem tot el cercle operatiu del canal de telecomunicacions; enginyeria de projectes: construcció de les infraestructures i manteniment de les mateixes", ha explicat Molins. El grup es troba actualment en ple procés d'expansió en el sector de les telecomunicacions, organització i sistemes i energies renovables.

Les noves instal·lacions permetran posicionar al mercat l'operadora vinculada al grup, Eports, que pel seu creixement sostingut necessitava unes noves instal·lacions, mentre que el grup necessitava posicionar estratègicament un 'hub' que donés servei a la façana Mediterrània, entre Catalunya i Andalusia. "La situació estratègica de Tortosa, equidistant entre Barcelona i València i la presència d'Eports han estat determinants per captar una inversió que dinamitzarà l'activitat al nostre municipi i al conjunt del territori", ha dit l'alcalde de Tortosa.

Pel que fa als perfils dels treballadors que ocuparà l'empresa seran de l'àmbit de l'enginyeria, informàtica, instal·lacions i administració. A la presentació del projecte també hi ha assistit el responsable d'Estudi Alado, Enric Alado, que s'ha encarregat del disseny de les instal·lacions interiors. "La nostra filosofia de negoci passa per comptar amb proveïdors locals sempre que sigui possible", ha assenyalat el representant del grup Eacom.

Finalment, l'empresa preveu la col·laboració amb centres educatius del territori, per la qual cosa disposa d'una sala formativa. De fet, Eports ja duu a terme col·laboracions amb centres de Tortosa i Amposta a través de contractes en pràctiques en la modalitat d'FP Dual.