ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 19/06/2024
L'Ajuntament senyalitza l'obligatorietat de baixar de la bici o el patinet a la zona comercial i el nucli antic
S'inicia una campanya informativa per garantir la seguretat a l'espai públic i s'adverteix que no respectar l'ordenança de circulació se sanciona amb 100 euros
L'Ajuntament de Tortosa ha iniciat una campanya informativa relativa a l'obligatorietat de baixar de la bicicleta o el patinet i anar a peu en les zones senyalitzades del centre comercial i el nucli antic en horari comercial, és a dir, de dilluns a dissabte de 9.30 a 13.00 i de 16.30 a 20.30. Així s'han instal·lat un total de 13 senyals en els diferents carrers d'accés a l'àrea afectada. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el regidor de Mobilitat, Francesc Vallespí, han explicat avui la campanya informativa que s'allargarà durant unes setmanes per, posteriorment, sancionar qualsevol infracció comesa en patinet o bicicleta.

L'ordenança municipal de circulació concreta la prohibició de circular en patinets i bicicletes en les zones de restricció de trànsit, com són els carrers de vianants, en un horari senyalitzat. "Iniciem una altra campanya de civisme per garantir la convivència a l'espai públic i en resposta a la creixent preocupació per la seguretat en relació amb la circulació de bicicletes i patinets per part de veïns i comerciants", ha manifestat l'alcalde, que ha agraït la col·laboració tant per part de l'Associació de Comerciants i de l'Associació de Veïns del Centre i Nucli Històric com per part del col·lectiu Me Moc en Bici.

La campanya informativa es duu a terme a través dels agents cívics que han començat avui a distribuir uns fulls informatius on s'adverteix la ciutadania que l'incompliment de l'ordenança municipal de circulació comporta sancions de fins a 100 euros. A més de l'obligatorietat d'anar a peu per la zona de vianants, el full informatiu també recorda altres prohibicions com circular per la vorera amb bici o patinet; superar els 25 km/h; usar auriculars o telèfon o circular en vies interurbanes. "Des de l'Ajuntament volem facilitar la connexió dels carrils bici existents, però també és necessari garantir la convivència entre vianants i bicicletes i patinets i que l'espai públic sigui segur per totes les persones", ha dit l'alcalde.

Pel que fa al full informatiu, com en les anteriors campanyes de civisme, s'ha editat en diferents idiomes: català, castellà, anglès, francès, romanès i àrab.

Finalment, els diferents punts d'accés al centre comercial i nucli antic on s'han instal·lat els senyals que indiquen l'obligatorietat de baixar de la bici i el patinet i anar a peu són: Sant Blai-Cervantes; Na Perona-Sant Blai; carrer dels Banys; carrer de la Sang; carrer Mercaders; plaça Montserrat; plaça Agustí Querol; plaça pont de Pedra; carrer Bisbe Aznar; carrer Doctor Ferran; portal del Romeu; carrer Providència i Costa de Capellans.