ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 10/06/2024
Tortosa organitzarà la primera Fira Internacional d'Espectacles de Recreació Històrica al Renaixement
L'Ajuntament impulsa un esdeveniment pioner que ha batejat com la Fira dels Temps, que convertirà la ciutat en aparador de companyies, artistes i programadors
Del 18 al 21 de juliol tindrà lloc a Tortosa la Fira dels Temps, la primera Fira Internacional d'Espectacles de Recreació Històrica. Una iniciativa que impulsa l'Ajuntament de Tortosa davant la inexistència d'un mercat estratègic on els programadors i les companyies artístiques del sector de recreació històrica es troben, on es pugui anar a comprar i vendre espectacles i serveis específics. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el regidor de la Festa del Renaixement, Víctor Grau, han presentat avui el nou esdeveniment. També han presentat el director tècnic de la Festa del Renaixement, el gestor cultural Jordi Príncep, amb una dilatada formació artística i trajectòria professional.

La primera edició de la Fira dels Temps coincidirà amb les dates de la XXVII Festa del Renaixement i es centrarà en el període històric dels segles XV i XVI. "Hem detectat un buit al mercat i a més cada vegada hi ha més municipis que impulsen celebracions de recreació històrica, per la qual cosa és necessari un espai d'intercanvi entre programadors i companyies", ha dit l'alcalde. Així, la Fira dels Temps com a mercat estratègic tindrà un paper de mediadora i prescriptora en el marc de relacions d'intercanvi entre artistes i programadors, entre companyies i públic.

Per la seua banda, el regidor de la Festa del Renaixement ha detallat que des d'avui mateix és oberta la inscripció de programadors interessats i que ben aviat s'activarà la pàgina web www.firadelstemps.com . "Per la nostra trajectòria i experiència, després de vint-i-sis edicions de la Festa, ara volem fer un pas més i contribuir a dinamitzar estratègicament el conjunt d'agents del sector", ha manifestat Grau. En aquest sentit, la Fira dels Temps pretén esdevenir el mercat estratègic de referència de la recreació històrica de l'Estat connectant-lo amb el mercat internacional; ser punt de trobada sectorial de l'àmbit de la recreació històrica al sud de Catalunya; convertir-se en un esdeveniment generador cultural amb mirada universal, de ciutat i de territori, així com ser l'aparador de les últimes tendències en el camp de l'escenificació i difusió del patrimoni històric, tant material com immaterial.

Pel que fa al logotip d'aquest nou esdeveniment, es tracta del símbol d'una petjada, que fa referència a l'empremta que han deixat els pobles que han viscut a la nostra terra. I quant a la tipografia és allargada com ho és el peu i el color és de terra fosca.

Finalment, la direcció tècnica de la Festa del Renaixement permetrà dotar aquesta àrea de més múscul. El director és fundador i director de l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta; director artístic del Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta; director artístic durant set edicions de la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta; membre de la comissió d'experts de valoració de diverses subvencions i beques relacionades amb les arts escèniques; president de l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (2020-2023), i impulsor, des del 2017 del Projecte Nilak, guardonat enguany amb el Premi Nacional de Cultura per part del Consell Nacional de la Cultura i les Arts, de la Generalitat de Catalunya.