ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 05/06/2024
Tortosa celebra la Setmana Internacional dels Arxius amb una exposició dedicada als 700 anys de comerç a la ciutat
Els aparadors dels establiments comercials mostraran uns cartells que recolliran les 14 tipologies de botigues i inclouen un fragment d'un document històric
Tortosa se suma a la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius amb una exposició organitzada per l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre que reivindica la tradició del comerç tortosí, documentat des del segle XIV. Concretament, s'han elaborat un total de 14 cartells diferents, però amb una mateixa línia de disseny que corresponen a les 14 tipologies de botigues: farmàcies, llibreries, verduleries, joieries, carnisseries, peixateries, etcètera. Uns cartells que els comerços de Tortosa instal·laran als seus aparadors entre el 10 i el 14 de juny.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius, el 9 de juny, els arxius catalans organitzen diverses activitats per commemorar la Setmana Internacional dels Arxius. Avui s'ha presentat a l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre una de les activitats que tindrà lloc la setmana que ve a Tortosa, l'exposició 'Més de 700 anys de comerç tortosí'. Una presentació en què han participat la directora dels serveis Territorials de Cultura, Victòria Almuni; el director de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Antoni Gilabert; el vicepresident i conseller comarcal de Cultura, Francesc Vallespí; l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i la regidora de Cultura, Mar Lleixà.

Cadascun dels cartells incorpora un fragment d'un document històric que fa referència al producte i tipus de botiga amb la corresponent transcripció i un dibuix al·legòric. Amb aquesta activitat es pretén acostar l'Arxiu a la ciutadania i testimoniar que els arxius són l'organisme que custodia la memòria col·lectiva. "Es tracta d'una exposició que surt fora de l'espai de l'Arxiu i que implica la participació del comerç de Tortosa, un comerç que era i continua sent motor de l'activitat econòmica de la ciutat", ha dit Jordan.