ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 13/05/2024
L'Ajuntament inicia les obres d'ampliació i millora del Teatre Auditori Felip Pedrell
Es construirà un edifici annex a l'actual, es renovarà totalment el vestíbul que donarà accés a les tres sales i s'executaran també millores a la sala gran
L'Ajuntament de Tortosa ha iniciat les obres d'ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell, una actuació que respon a la necessitat de fer créixer aquest equipament amb l'habilitació d'una sala de dimensió intermèdia, amb capacitat per 300 persones. Una obra que ha estat adjudicada a l'empresa Construccions Asensio SL per un import de 2,8 milions d'euros. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la regidora de Cultura, Mar Lleixà i el regidor d'Obres Públiques, Jaume Bel, han visitat avui les obres, que està previst tinguen una durada d'un any.

Concretament, es construirà un edifici annex a l'actual, al qual s'accedirà des del vestíbul, que també es renovarà i que servirà d'accés a les tres sales. L'actuació afecta una superfície de 1.568,98 metres quadrats. Quant al finançament d'aquesta obra, l'Ajuntament té una subvenció de 2,5 milions d'euros del Ministeri de Cultura i una altra de 250.000 euros del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat. A més, compta amb una subvenció nominativa de la Diputació de Tarragona de 950.000 euros, que permetrà dotar de l'equipament de llum i so la nova sala, adquirir les grades (retràctils), així com actuar també per millorar les actuals instal·lacions amb l'actuació a la coberta per reparar les goteres i renovar el sistema de climatització.

"Es tracta d'una obra finançada per altres administracions i com ja vam explicar vam pactar amb la Diputació passar la subvenció del 2023 al 2024 per poder complir els terminis, executar l'obra i justificar adequadament la subvenció", ha dit l'alcalde, que també ha demanat "paciència" als veïns d'aquesta zona del barri del Temple mentre s'executen les obres.

De moment les obres no afecten la programació d'arts escèniques de l'Auditori Felip Pedrell prevista fins al juny, ni a la XXXI Mostra de Jazz. Pel que fa al festival Proto-fest, que té lloc la segona quinzena de juliol, es farà en espais alternatius consensuats amb els organitzadors. I quant a la programació estable de la pròxima temporada, la regidora de Cultura ha avançat que es traslladarà a diferents espais com el Museu de Tortosa o l'Espai Moreira i als carrers i places de la ciutat. "Estem preparant un cicle d'arts escèniques amb propostes variades orientades a tots els públics, amb teatre, música, circ i dansa, que segur captivarà el públic", ha dit Lleixà. Una programació que es presentarà pròximament i es podrà consultar al web del Teatre Auditori Felip Pedrell.

També serà necessari el pròxim curs traslladar provisionalment l'Escola Municipal de Teatre a unes altres instal·lacions.