ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 06/02/2024
L'alcalde de Tortosa exposa a l'empresariat quins són els principals reptes de futur de la ciutat
Més d'una vintena d'empresaris participen en el primer Cafè Cambra de l'any, organitzat per la Cambra de Comerç de Tortosa
Enfortir l'activitat comercial, de serveis i industrial de Tortosa, per fer-la una ciutat més pròspera i fer-ho de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient és un dels reptes del govern municipal. I així ho ha traslladat avui l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, en el primer Cafè Cambra de 2024, una xerrada organitzada per la Cambra de Comerç de Tortosa. "Institucions públiques i teixit empresarial hem de treballar conjuntament per fer avançar Tortosa", ha manifestat Jordan davant més d'una vintena d'empresaris.

L'alcalde ha pronunciat la xerrada 'Tortosa, reptes de futur' i ha detallat els principals projectes que es posaran en marxa durant els pròxims exercicis. En aquest sentit, ha destacat l'ampliació del polígon industrial Catalunya Sud en 675 hectàrees, de manera que es convertirà en un dels principals pols industrials estratègics del país. Així, la Generalitat està redactant el pla director urbanístic del polígon Catalunya Sud i treballa conjuntament amb els ajuntaments de l'Aldea i Tortosa i l'empresa Kronospan per tal que el ramal ferroviari del Catalunya Sud fins al corredor del Mediterrani sigui una realitat el 2026.

Jordan també ha fet referència a la gran tradició comercial de Tortosa i a la importància de donar suport al teixit comercial, per la qual cosa enguany es recuperaran els Bons Tortosa. També per afavorir el sector comercial es crearan noves zones d'aparcament als terrenys d'ADIF.

Un altre dels aspectes que ha tractat l'alcalde en la seua xerrada és el calendari firal d'enguany, amb una Expoebre dedicada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 i altres fires com Ebre Freak, el saló del manga; Ebreokasió i Festat, la fira de la gastronomia ebrenca. Jordan també ha fet un repàs a les actuacions en matèria de sostenibilitat que s'emprendran com és la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals; el projecte Life Turbines o el sistema de recollida porta a porta dels residus.

Per tal de potenciar l'activitat turística, enguany començaran les obres del circuit verd de les muralles, un projecte finançat amb fons Next Generation EU. "Tortosa és una ciutat en 2.000 anys d'història i amb un ric patrimoni cultural que hem de fer valdre encara més", ha dit Jordan. També es destinaran recursos al balneari del Porcar i el fortí de Bonete.

La formació ha estat un altre dels temes abordats durant el Cafè Cambra, ja que per millorar l'ocupabilitat de les persones, però també la qualitat del teixit empresarial, és imprescindible una oferta formativa adaptada a les necessitats del mercat laboral. De fet, la manca de professionals tècnics és una de les problemàtiques que han traslladat els empresaris a l'alcalde durant la jornada.

Per la seua banda, el president de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges, ha reivindicat la construcció d'una estació de mercaderies i un centre logístic al Catalunya Sud. "La logística serà el gran repte del sector empresarial en el futur i les Terres de l'Ebre estem en un lloc privilegiat, en un territori de cruïlla", ha assenyalat Faiges.

Finalment, l'alcalde de Tortosa ha reiterat davant l'empresariat el rebuig de l'Ajuntament de Tortosa a la interconnexió de xarxes entre el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i el sistema d'Aigües Ter-Llobregat.