ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 05/02/2024
Un incendi afecta la zona de producció de la nau de l'Escorxador de Tortosa
Avui s'ha convocat la junta del consell d'administració de l'Escorxador i durant la setmana es reunirà l'assemblea d'usuaris
Un incendi ha afectat la zona de producció de la nau de l'Escorxador de Tortosa, el sostre i també l'estructura de l'edifici, situat al polígon industrial Baix Ebre, segons una primera valoració efectuada pels Bombers que van intervenir en l'extinció del foc, l'origen del qual no s'ha determinat. Durant el dia d'avui està previst que la Policia Científica dels Mossos d'Esquadra es desplacen a la nau industrial per determinar la possible causa del foc.

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; el regidor de Seguretat, Francesc Vallespí; la regidora i secretària del consell d'administració de la societat mixta de l'Escorxador, Sònia Rupérez; l'alcalde de Campredó, Damià Grau i el gerent de l'Escorxador, Valentí Valldepérez, s'han desplaçat aquest matí a la nau de l'Escorxador. Els tècnics municipals de l'Ajuntament de Tortosa podra accedir a la nau una vegada la Policia Científica finalitze la seua feina per tal d'avaluar l'estat de les instal·lacions.

"Lamentem l'incendi declarat ahir al vespre a la nau de l'Escorxador, estem pendents dels informes tècnics municipals que determinaran l'afectació a l'estructura de l'edifici i les mesures a emprendre", ha dit l'alcalde, que també ha agraït la tasca realitzada per part dels cossos de seguretat, Bombers, Mossos i Policia Local. En les tasques d'extinció del foc van intervenir disset dotacions de Bombers, mentre que agents dels Mossos i la Policia Local van establir perímetre de seguretat.

L'Escorxador de Tortosa és una societat mixta, un 89% de la qual propietat de l'Ajuntament i un 11% d'una cinquantena d'industrials carnis i carnissers. L'Escorxador dona servei a tot Terres de l'Ebre amb una producció anual d'1 milió de quilos.