ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 06/11/2023
El Pla d'Acció Municipal (PAM) de Tortosa inclou un total de 409 accions pel mandat 2023-2027
El document s'estructura en quatre grans eixos: ciutat per a les persones, ciutat de progrés, espai urbà sostenible i govern transformador
El govern municipal de Tortosa ha presentat avui el Pla d'Acció Municipal (PAM) 2023-2027, un document que és l'instrument de planificació estratègica i que marca el full de ruta a seguir durant el mandat. En aquest sentit, l'acció de govern s'estructura en quatre grans eixos: ciutat per a les persones; economia i dinamització econòmica, ciutat de progrés; espai urbà sostenible, ciutat verda i govern transformador. Un pla que inclou un total de 409 accions i concreta el calendari d'execució de cadascuna de les mesures. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la primera tinent d'alcaldia, Mar Lleixà, i el segon tinent d'alcaldia, Víctor Grau, han presentat avui el PAM.

"El PAM és un pla per millorar Tortosa, posant les persones al centre; fer de Tortosa una ciutat més justa, més social i més amable. Una ciutat generadora d'oportunitats i pròspera econòmicament", ha dit l'alcalde, que ha destacat també que s'ha determinat un calendari realista, adaptat a la situació econòmica, marcada per la inflació, la pujada dels interessos bancaris i l'increment del cost de l'energia.

També és un document vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per tal de contribuir des de Tortosa a l'assoliment de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

Pel que fa a les actuacions del PAM, l'alcalde ha destacat la construcció d'habitatge protegit i per a joves; la construcció de llars municipals d'infants; l'ampliació de l'auditori; l'habilitació d'una zona d'oci a l'avinguda de Lleida i la renovació d'aquesta via; la creació del circuit verd entre les fortificacions i les muralles; la renovació de l'avinguda Generalitat i la rambla de Catalunya. El PAM també inclou altres accions com el Pla Cuidem Tortosa, de manteniment de la via pública; campanyes de civisme i per incentivar la recollida selectiva de les escombraries.

Promoure la candidatura de Tortosa com a Patrimoni de la Humanitat i la defensa del cabal ecològic del riu Ebre per garantir la supervivència del Delta, són altres de les mesures del PAM.

Finalment, el PAM és un document obert i flexible, que permet la incorporació de noves actuacions. Un document que també és un instrument de transparència i retiment de comptes, amb el qual l'Ajuntament es compromet a explicar a la ciutadania el grau d'execució de les diferents mesures.