ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 20/09/2023
L'Ajuntament de Tortosa inicia un pla de manteniment i millora de la via pública
El Pla Cuidem inclou un total de 180 actuacions als barris que implicaran més neteja, més il·luminació, més ombres i una millora de l'accessibilitat
L'Ajuntament de Tortosa ha elaborat un pla de manteniment i millora de la via pública, el Pla Cuidem Tortosa, que inclou un total de 180 actuacions als barris de la ciutat i els pobles de Vinallop i els Reguers, que implicaran més neteja, més il·luminació, més ombres i una millora de l'accessibilitat i de la senyalització viària. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la primera tinent d'alcalde, Mar Lleixà i la regidora de Serveis Municipals, Marga Abelló, acompanyats d'una representació de personal de la brigada, neteja i jardineria han presentat avui el pla.

El Pla Cuidem Tortosa contempla un increment de la neteja amb aigua a pressió; la instal·lació d'un centenar de papereres; la reposició de 90 arbres i un miler d'arbustives; repintar la senyalització horitzontal de diverses vies; la neteja d'embornals; la instal·lació de jardineres i bancs o la millora de l'enllumenat, entre altres.

"No es tracta de grans obres, sinó de petites actuacions per endreçar la ciutat, perquè volem una Tortosa més pensada per a les persones, amb més cura de la via pública i després d'una diagnosi prèvia hem preparat aquest pla", ha explicat l'alcalde. De fet, el Pla Cuidem Tortosa ja s'ha iniciat i de les 180 actuacions n'hi ha 44 d'executades, és a dir, un 24%. Pel que fa a la resta d'actuacions es duran a terme durant els pròxims 6 mesos, tot i que el pla no finalitzarà sinó que es revisarà i es seguiran executant les actuacions de millora i manteniment necessàries. "L'objectiu és millorar la situació actual i apostar per la conservació i manteniment constant de la ciutat", ha assenyalat l'alcalde.

El pla s'executarà de manera paral·lela als diferents barris per tal d'optimitzar la tasca del personal, de manera que el dia que s'instal·len papereres o bancs es faran les de tots els barris. Quant al cost del Pla Cuidem Tortosa, l'Ajuntament compta amb els recursos propis, a través del personal de la brigada i de fer complir tots els serveis dels contractes de neteja i enllumenat públic.

Finalment, el Pla Cuidem Tortosa apel·la a la corresponsabilitat de la ciutadania per garantir el civisme a la ciutat.