ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 11/09/2023
La defensa de la llengua catalana i la seua diversitat centra la conferència de la Diada Nacional de Catalunya a l'Ajuntament de Tortosa
El grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries reivindiquen les Terres de l'Ebre com a territori cruïlla dels Països Catalans
El grup tortosí de música d'arrel Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries ha estat l'encarregat enguany de pronunciar la conferència institucional de l'Onze de Setembre a l'Ajuntament de Tortosa. L'alcalde, Jordi Jordan els ha fet l'encàrrec en reconeixement als 30 anys de trajectòria del grup, un període en què han fet més de 2.000 concerts, han produït més d'una vintena d'espectacles i una quinzena de discos, a més de rebre, entre altres distincions, el Premi Nacional de Catalunya.

Durant la conferència, amb el títol 'Construir identitats des dels territoris', Quico el Célio ha reivindicat les Terres de l'Ebre com a territori cruïlla dels Països Catalans. També han fet una defensa de la terra, la catalanitat de la jota, la pràctica de posar l'art al servei d'una causa social i els trets diferencials com són la música i la manera de parlar.

També l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, s'ha referit a la llengua durant la seua intervenció i ha reconegut la tasca del grup de música per donar a conèixer el tortosí arreu dels Països Catalans. "Heu ajudat a posar les Terres de l'Ebre al mapa, a difondre la nostra manera de parlar, així com crear identitat i fer territori", ha assenyalat Jordan.

Jordan ha recordat que la llengua catalana està actualment greument atacada al País Valencià i les Balears. Amb tot, l'alcalde ha fet referència al fet que el català podrà usar-se al Congrés dels Diputats, després de la reforma del reglament per regular l'ús del català, el basc i el gallec a la cambra baixa. Jordan també ha apuntat l'amnistia com a solució a les causes judicials dels fets del 2017.

L'Ajuntament de Tortosa s'ha sumat a la campanya institucional de la Generalitat que reivindica el català amb el lema 'Una llengua, molts accents'. Així, s'ha col·locat una pancarta a l'entrada al mercat municipal amb quatre geosinònims escrits en color roig sobre un fons groc, formant una senyera.

Finalment, l'acte de la Diada Nacional de Catalunya s'ha tancat amb l'Himne dels Segadors, que ha estat interpretat per Quico el Célio, el Noi el Mut de Ferreries.

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0