ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 07/09/2023
L'Ajuntament de Tortosa projecta la creació de dues llars d'infants municipals, una a Ferreries i l'altra al Temple
La junta de govern local aprova els avantprojectes i sol·licita al departament d'Educació l'autorització per la creació d'un total de 148 places de 0 a 3 anys
L'Ajuntament de Tortosa projecta la creació de dues llars d'infants de titularitat municipal, una a cada marge de riu i amb un total de 148 places. Concretament, la junta de govern local ha aprovat els avantprojectes d'aquestes llars d'infants, una de les quals es construirà al barri de Ferreries, amb 74 places i l'altra al Temple, amb 74 places més. Així ho han explicat avui l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i el regidor d'Educació, Víctor Grau, durant la roda de premsa d'inici de curs escolar a Tortosa, que enguany comença amb un lleuger increment de l'alumnat respecte del curs passat. Un total de 4.981 alumnes, un 2,7% més que l'any passat, d'infantil, primària i secundària obligatòria han tornat avui a les aules dels centres educatius.

"La creació de llars d'infants de titularitat pública a Tortosa és un compromís i una iniciativa de l'equip de govern, volem donar resposta a la prestació d'un servei públic educatiu per a xiquets i xiquetes d'entre 0 i 3 anys", ha explicat l'alcalde de Tortosa. En el cas de Ferreries, la llar d'infants es construirà al carrer Joan Sebastià Elcano, en un solar de propietat municipal; mentre que al barri del Temple la llar d'infants municipal s'ubicarà al carrer Ferran d'Aragó, també en un solar municipal.

A més d'aprovar els avantprojectes, el govern tortosí ha acordat sol·licitar al departament d'Educació l'autorització per crear, a través d'un conveni, les dues llars d'infants.

Quant al finançament, l'Ajuntament aprovarà al plenari concórrer a la convocatòria de subvencions adreçades a ens locals per finançament d'infraestructures, equipament i funcionament de noves places del primer cicle d'educació infantil del fons Next Generation (Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència). Pel que fa al cost de construcció de cadascun d'aquests centres serà de 683.952 euros.

Per la seua banda, el regidor d'Educació ha explicat que el sistema de zonificació escolar a Tortosa, amb vuit zones, implantat pels serveis territorials d'Educació amb la col·laboració de l'Ajuntament ha funcionat adequadament i que pel curs vinent es treballarà en la creació de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME), per tal d'aconseguir una distribució més equilibrada de l'alumnat estranger i amb necessitats educatives específiques al municipi.

Grau també ha informat que s'està fent una diagnosi de l'estat de conservació i necessitats d'obres de reparació de les escoles del municipi per tal d'elaborar un pla de manteniment dels centres educatius públics.

Finalment, el regidor d'Educació ha avançat que demà i dissabte es durà a terme la campanya de recollida de material escolar.