ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 29/08/2023
Dispositiu especial dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Tortosa per unes Festes de la Cinta segures
Els dos cossos policials incrementen els efectius i posen en marxa dispositius coordinats per prevenir delictes i donar seguretat als principals punts de concentracions de persones durant les festes
Les Festes Majors de "La Cinta" de Tortosa són festes rellevants pels veïns de Tortosa. Del 26 al 27 d'agost i del 30 d'agost al 4 de setembre hi ha planificades diverses activitats i esdeveniments que produeixen un augment molt important d'afluència de persones vingudes de dins i fora del municipi.

Per tal que les celebracions es desenvolupin amb normalitat i amb seguretat, la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra posa en marxa diversos dispositius de seguretat dissenyats específicament per la ocasió, on es recullen i es dona resposta a totes les necessitats de seguretat que genera la festivitat i sempre en col·laboració i coordinació amb la Policia Local de Tortosa.

L'objectiu fonamental d'aquests dispositius de seguretat específics és la prevenció dels fets delictius i el manteniment de l'ordre públic i la seguretat ciutadana durant els dies que dura la festa major, fent especial atenció als espais on hi ha planificades les activitats que impliquen gran concentració de persones, com són el parc Teodor González, el Recinte de Ball de l'Auditori Felip Pedrell o el Pavelló Remolins, tots ells indrets on hi ha planificats la majoria dels concerts de música.

Per fer front a aquest increment de les necessitats de seguretat els Mossos d'Esquadra han incrementat els efectius policials disponibles per la comissaria de Tortosa, especialment en els torns de nit, i amb un reforç extra d'altres unitats regionals com és l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra. També l'Ajuntament de Tortosa ha augmentat els efectius de la Policia Local durant la setmana de festes majors i pràcticament ha doblat, respecte de l'any passat, les hores contractades de seguretat privada pels actes festius.

Aquest increment d'efectius permet estar present a més indrets i donar una resposta més ràpida i eficaç a les diferents problemàtiques que puguin sorgir, en especial als fets delictius associats a l'oci nocturn i els relacionats amb les violències sexuals i de gènere.

Tanmateix, la col·laboració ciutadana és fonamental per tal de gaudir d'unes festes amb seguretat. Si ets víctima d'un fet delictiu contacta immediatament amb el 112 per tal que els serveis d'emergències puguin ajudar-te. I si ets testimoni d'un delicte truca també al 112, la informació que facilitis ajudarà a atrapar l'autor. Cal recordar finalment la importància de presentar la denúncia perquè la policia pugui tenir coneixement dels fets delictius, pugui actuar i evitar-ne de posteriors.