ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 06/03/2023
L'esport no competitiu centrarà un nou torneig a Tortosa, adreçat a equips d'empreses de tot el territori
Els Ranking Games es disputaran el 6 de maig amb l'objectiu de promoure una vida saludable i afavorir la socialització
El dissabte 6 de maig, Tortosa viurà la primera edició del torneig Ranking Games a les instal·lacions esportives de l'estadi. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'empresa Catalonia Corporate Games conjuntament amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) que vol incentivar la pràctica esportiva i situar-la a l'abast de persones de qualsevol índole a tot el territori català. Amb esta finalitat, els Ranking Games ja han arrelat a poblacions com la Pobla de Mafumet, Cambrils, Terrassa, l'Hospitalet de Llobregat o Barcelona, i segueixen el camí per ampliar la pràctica esportiva al conjunt del país.

La dinàmica consisteix en equips de quatre membres, vinculats a una mateixa empresa del territori. Poden ser tant masculins, com femenins o bé mixtos, ja que una de les premisses és afavorir la presència de les dones al món de l'esport. Els membres dels equips disputaran les cinc modalitats esportives previstes per a les quals no és necessària una gran preparació física: seran proves com el tir amb arc, el llençament de penals, natació amb relleus de 4x50 metres amb un suro com a testimoni entre participants, cursa de relleus de 4x200 metres i la prova estrella, més divertida i esperada, segons apunten els organitzadors: la de l'estirada de corda. "El resultat final no acaba sent mai aquell equip que sembla que ha de guanyar perquè estan millor preparats, sinó que moltes vegades guanyen aquells equips que saben combinar millor les capacitats individuals dels membres que en formen part", explica el CEO de l'empresa impulsora dels jocs, Mario Rigau, fent un paral·lelisme amb allò que passa sovint a les plantilles laborals: "per tal que la faena done els millors resultats, cal poder combinar de la millor manera les capacitats individuals de les persones que hi treballen", apunta.

Amb este torneig, la UCEC continua la tasca de promoció de l'activitat esportiva arreu del territori català. En este cas, no des d'un punt de vista competitiu, sinó premiant el caràcter social: "volem garantir el dret a fer esport que tenim totes les persones, sense cap discriminació i visquen on visquen", destaca el president de la UCEC, Jaume Domingo. "Estem molt contents de seguir veient esta bona disponibilitat des de Tortosa, com ja hem compartit en moltes ocasions", afegeix.

Un dels exemples més clars d'esta col·laboració va tindre lloc al 2019 amb una altra iniciativa que posava en valor els esports no professionals o competitius. Aleshores, Tortosa va esdevindre la seu dels World Sports Games, que van portar a la ciutat més de 3.000 persones de tot el món. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, destaca l'aposta que la ciutat fa de manera constant per promoure la pràctica esportiva, com va tindre lloc amb els WSG o la que ara arrelarà a Tortosa, però també amb les competicions que duen a terme els clubs de la ciutat, tant a nivell territorial, provincial, nacional o fins i tot estatal. "L'objectiu és doble: d'una banda, que a través de l'esport dinamitzem l'activitat de Tortosa en tots els àmbits, i de l'altra, fer que cada vegada hi haja més persones fent esport. En este cas des del vessant lúdic, de promoció de la salut i com a lloc de trobada i de socialització", ha remarcat l'alcaldessa.

Tots els detalls pel que fa a les disciplines del Ranking Games Tortosa 2023, així com el formulari per a realitzar les inscripcions, es pot trobar a la web ankingames.world/tortosa.