ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 19/12/2022
Tortosa compra els terrenys a Ferreries que l'Ajuntament cedirà a la Generalitat per a acollir el futur nou hospital
L'alcaldessa, Meritxell Roigé, i el president de Sareb, Javier Torres, han formalitzat la compravenda este dilluns
L'Ajuntament de Tortosa ja és propietari dels terrenys del pla parcial Camí de Roquetes, situats al barri de Ferreries. Este dilluns, l'alcaldessa, Meritxell Roigé, i el president de Sareb, Javier Torres, han signat davant notari l'operació de compravenda mitjançant la qual el consistori ha adquirit un total de dotze parcel·les dels terrenys, que fins ara formaven part de la cartera de la societat estatal d'actius procedents de la reestructuració bancària. L'Ajuntament adquirirà estos terrenys per 615.000 euros, per a la qual cosa ja va habilitar la partida pressupostària per a poder disposar dels recursos necessaris. D'esta manera, el consistori ja pot disposar d'una superfície total de 72.000 metres quadrats de terrenys a la zona, atès que una part dels solars ja eren de titularitat municipal.

Una vegada adquirits els terrenys, la voluntat de l'Ajuntament és posar a disposició del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya els metres quadrats necessaris per tal que puguen acollir el futur nou hospital de Tortosa. A la vegada, ja és en tràmit la modificació del planejament urbanístic per tal de canviar l'actual consideració de la part de terrenys objecte de cessió, per tal que deixen de ser sòl per a habitatges i puguen ser sòl per a equipaments.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha qualificat la rúbrica de l'acord com a "un moment molt esperat", després de molts mesos de negociacions entre l'Ajuntament i la Sareb: "vam començar a fer els contactes el desembre d'ara fa un any i, després de moltes converses i molts esforços, finalment hem arribat a un acord que permet disposar a la ciutat d'uns terrenys clau. Uns solars que compleixen tots els requisits que ens va demanar el departament de Salut per a seguir avançant en la construcció del nou hospital a Tortosa, amb els metres quadrats necessaris i una bona comunicació viària", ha assenyalat l'alcaldessa.

De la seua banda, Javier Torres ha destacat que, amb la venda a l'Ajuntament de Tortosa, la Sareb pot avançar en el compliment del seu mandat com és la liquidació ordenada de tots els seus actius, en paral·lel a poder dotar estos terrenys d'un ús social i complir així els principis de sostenibilitat i utilitat social de l'ens.

A l'acte de signatura davant notari, a més del president de Sareb, Javier Torres, també hi ha assistit, per part de la societat estatal, Alberto Molowny, director d'Administracions Públiques i Relacions Institucionals.

Els terrenys adquirits per l'Ajuntament se situen a Ferreries, al costat de la carretera que uneix Tortosa i Roquetes, i estan disposats entre l'antiga fàbrica de la Indo (actualment espai cultural de l'Ajuntament) i el límit del terme municipal.