ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 15/12/2022
El teatre Felip Pedrell acollirà el primer festival TOTEM - Tortosa Teatre Musical, de l'11 al 15 de gener
El grup local La Companyia impulsa un programa que inclou cinc propostes de teatre musical, i que en esta primera edició van adreçades a un públic familiar
Tortosa posarà en marxa, just a l'inici del nou any, un nou festival cultural a la ciutat. Serà el TOTEM, acrònim de Tortosa Teatre Musical. La iniciativa, sorgida del grup La Companyia, vol fer arribar al públic de la ciutat i de la resta del territori propostes de teatre musical. Segons destaquen, es tracta d'un estil del teatre que a hores d'ara gaudeix de molt bona salut i que compta amb molt interès per part del públic. A més, la cartellera teatral del país compta amb algunes produccions de gran format que mostren el gran talent que existeix en el teatre musical a Catalunya.

En el cas de TOTEM, esta primera edició es planteja amb una fórmula adreçada a un tipus de públic familiar: amb algunes propostes pensades especialment per a criatures de poca edat, i d'altres que també obren el ventall a la resta de la família. En concret, comptarà amb cinc obres: d'estes, tres van a càrrec de companyies i artistes de la ciutat, i les dos restants aniran a càrrec de companyies que han comptat amb alguns reconeixements.

La primera de les obres es representarà els dies 11, 12 i 13 de gener, en horari matinal, i el públic serà exclusivament d'edat escolar: a hores d'ara ja hi ha confirmada la presència de més de 600 alumnes d'escoles de Tortosa i d'altres punts de les Terres de l'Ebre per a veure 'El nostre futur'. És la proposta que van crear els membres de La Companyia, sorgits de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa, a partir d'una idea que aborda una de les problemàtiques actuals, com és la contaminació del fons marí amb plàstics.

La resta de sessions estaran obertes al públic general: el divendres 13 a les 19 h, es podrà veure 'Cavernus', representada per Jordi Bonilla i Paula Martí, amb la qual dos personatges cavernícoles descobreixen el so i els instruments, fet que els porta a fer un recorregut per la història de la música amb molt d'humor.

L'endemà dissabte, a les 18 h, serà el torn de CLAP. En esta ocasió, la companyia tortosina convidarà a tot el públic assistent a anar vestits ben mudats a l'auditori per a gaudir amb l'espectacle 'CLAP de gala', poder desfilar per la catifa roja de l'entrada i fer-se fotografies al 'photocall'.

Diumenge hi haurà doble sessió: a les 12 h, amb l'espectacle 'M.A.R.E. (Mirada-Acompanyament-Respostes-Escolta)', de La Romancera Teatre, que proposa tot un seguit d'experiències, sensacions i emocions, amb la intervenció també de titelles. Esta obra va especialment adreçada a un públic d'entre 1 i 5 anys, acompanyats de les seues famílies, i es representarà amb un format poc habitual: amb el públic assegut damunt mateix de l'escenari, envoltant tota l'acció.

Finalment, també diumenge, a les 18 h, serà el torn de 'Tot esperant en Will', d'Egos Teatre. Esta obra va ser reconeguda amb el premi Fetén al millor espectacle de teatre musical. Té com a personatges tres pallassos que reflexionen, a ritme de la música, sobre l'existència i la condició humana, en forma de comèdia.

Les entrades per veure estos espectacles es podran adquirir a la web del teatre Felip Pedrell www.teatreauditoritortosa.cat amb un preu simbòlic de 5 euros. La directora de La Companyia, Marga Julià, assenyala que esta opció esdevé un bon regal durant estes festes, ja que posa l'accent en un teatre musical de petit format, "àmbit en el qual hi ha molta qualitat, però que sovint no és habitual de trobar a les programacions", apunta.