ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 15/12/2022
Matilde Villarroya, nova directora gerent de l’Hospital Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre
L’Hospital Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre incorporaran Matilde Villarroya com a nova directora gerent
Villarroya ha superat el procés de selecció dut a terme per a ocupar aquesta responsabilitat, una vegada que el fins ara director gerent, el doctor Salvador Pallejà, ha deixat la tasca per jubilació. Ara, serà la junta general de Gesat la que farà efectiva el nomenament en el decurs dels propers dies.

D’aquesta manera, Villarroya s’encarregarà de la direcció executiva dels dos centres sanitaris de titularitat municipal. Matilde Villarroya compta amb una àmplia experiència en l’àmbit de la gestió pública, amb més de deu anys en aquest sector. És enginyera industrial i doctora en Economia i Empresa i, a més, compta amb una trajectòria de més de vint anys com a personal docent i investigador de la Universitat Rovira i Virgili en l’àmbit de la gestió i direcció d'organitzacions.

Villarroya és professora titular en Gestió d’Empreses a la Universitat Rovira i Virgili des de 1999. A més, ha treballat al sector privat i també ha estat secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus, del departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya. També va ser directora general d’Indústria, del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, del 2018 al 2021. Així mateix, entre altres càrrecs de gestió pública, va ser tinent d’alcalde d’Hisenda i Personal de l’Ajuntament de Tortosa, del 2007 fins al 2015.

Entre les tasques que haurà de desenvolupar la nova directora gerent destaquen consolidar i incrementar l’activitat sanitària i assistencial, adequar el creixement de les unitats transversals, perpetuar el model de qualitat i seguretat d'ambdós centres, impulsar la docència i la recerca, així com també millorar les instal·lacions amb el condicionament d’espais.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i a la vegada també presidenta de Tortosa Salut, ha agraït la tasca desenvolupada pel doctor Pallejà entre els anys 2019 i 2022, que han coincidit, a més, amb una època complexa per la situació de pandèmia viscuda: «el doctor Pallejà ha estat un exemple de dedicació i ha dut a terme una gestió clau per tirar endavant els projectes dels nostres centres de salut de titularitat municipal, a més a més en uns anys que han requerit molts més esforços per part de la direcció i de tot el personal de la Clínica Terres de l’Ebre i de l’hospital de la Santa Creu».

Així mateix, l’alcaldessa ha felicitat la que serà nova directora gerent i l’ha encoratjat a «continuar impulsant sinergies entre ambdós centres, que ajudin a reforçar la gestió d’uns serveis de salut de qualitat per a tota la ciutadania de Tortosa i de la resta del territori».