ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/12/2022
Els 'Pastorets' de Moreira tornen a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa, de la mà de La Companyia i la Colla Jove
La Companyia i la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa recuperaran, este Nadal, les representacions dels Pastorets en la versió del mestre folklorista tortosí Joan Moreira. Ho faran amb dos funcions, els dies 17 de desembre (20 h) i 18 de desembre (19 h)
Després de dos anys sense poder-los portar a escena per les restriccions derivades de la pandèmia, ara es podrà tornar a gaudir amb una obra peculiar: al 2018, La Companyia va poder recuperar una versió poc coneguda de la clàssica història nadalenca del teatre català. La que va escriure al 1925 el folklorista tortosí Joan Moreira. Ho van fer, a partir del text original, conservat per la família de Moreira, que va ser escrit a màquina i que conté anotacions manuscrites de l'autor. La mateixa família va posar a l'abast de l'escola municipal de teatre de Tortosa el text i, ara, la representaran per tercer any.

Pel que fa al contingut, recull peces nadalenques pròpies del territori així com peces originals escrites per Moreira. La música anirà a càrrec dels membres de la Colla Jove de Dolçainers mentre que la representació dels diferents papers anirà a càrrec de La Companyia, formada per membres que han finalitzat els seus estudis a l'escola de teatre de Tortosa. En total, prop d'una quarantena de persones, entre cantants i músics, que s'integren a l'escena. La funció té una durada d'uns 55 minuts.

La representació té caràcter solidari, ja que 2 euros de cada entrada es destinaran a la Casa d'Acollida de Tortosa. Les entrades tenen un donatiu de 5 euros i es poden adquirir a la web del teatre Felip Pedrell: www.teatreauditoritortosa.cat.