ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/11/2022
L'alcaldessa de Tortosa remarca que el govern seguirà treballant per a crear la llar d'infants municipal al nucli urbà
Roigé rebutja el bloqueig provocat pel vot negatiu de quatre grups municipals a l'oposició i recorda que la decisió passa per la comissió política i pel ple
El govern de Tortosa manté la voluntat de crear una llar d'infants municipal al nucli urbà de Tortosa amb vista al pròxim curs. Ho fa, malgrat que durant el ple ordinari de dilluns quatre grups municipals de l'oposició (Movem Tortosa, ERC, Ciutadans i la CUP) van votar en contra d'iniciar la creació d'una comissió tècnica per a estudiar-ne la viabilitat. Així ho ha assenyalat l'alcaldessa, Meritxell Roigé, que ha manifestat que el govern seguirà duent a terme les passes necessàries per a establir este servei. Roigé ha recordat que, este curs, el govern municipal ja havia creat les llars d'infants públiques als nuclis dels Reguers i Vinallop, que s'han unit a les existents als pobles de Jesús, Bítem i Campredó. A més a més, ha assenyalat que "ara es presenta una situació que facilita constituir una llar d'infants municipal al nucli urbà, una situació que abans no existia", ha apuntat, ja que el fet de poder disposar de places finançades al 100% per la Generalitat per als ensenyaments de P2, i segons es preveu també a P1 en pròxims cursos, permeten poder posar en marxa el servei d'una manera molt més fàcil.

"L'oposició mira de rentar-se la cara dient que han votat en contra perquè volen més transparència. Precisament, jo mateixa els hi vaig explicar els detalls en junta de portaveus setmanes enrera, i des de llavors ningú m'havia mostrat cap recel ni m'havia demanat que la comissió tècnica tingués una composició o una altra. Han preferit posar-se d'acord i esperar al ple per a tombar una nova proposta del govern. Una vegada més, han volgut posar bastons a les rodes per a bloquejar i impedir que el govern puga governar, tot i que a qui perjudiquen són a les famílies amb infants en edat d'escolarització en llar d'infants. La resta de grups s'han deixat encomanar de les ganes d'entorpir que en tot moment practica el grup que sempre ho vota 'no' a tot", ha lamentat l'alcaldessa.

En este sentit, Roigé ha insistit que la comissió tècnica que s'havia de crear havia de fer uns informes de viabilitat econòmica, avaluació arquitectònica de l'edifici i proposta de reglament, unes anàlisis fetes per tècnics municipals que posteriorment havien de passar a consideració de la comissió política que ja existeix, on hi són representades totes les formacions de l'Ajuntament, per a fer-ne les aportacions oportunes. "Portar a aprovació del ple la constitució d'esta comissió tècnica era donar-li encara més transparència al procés. Hauríem pogut optar per encomanar els informes directament als tècnics per a passar-los a la comissió política, que serà el que ara haurem de dur a terme per a continuar endavant", ha reblat l'alcaldessa. "Allà, tots els grups hi podran dir la seua, com també ho podran fer en com a mínim dos ocasions més al ple, ja que tot el procés haurà d'acabar sent validat pel plenari", ha conclòs Roigé. Per això, arribat el moment, l'alcaldessa ha instat els grups a que reconsideren la votació negativa que van fer al ple ordinari.