ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/09/2022
Tortosa vol potenciar la rehabilitació d'habitatge amb els Fons Next Generation i la col·laboració públic-privada
L'Ajuntament de Tortosa s'ha acollit a totes les línies de subvencions per a la rehabilitació i assessorarà els particulars perquè se'n puguin beneficiar
ntament de Tortosa segueix treballant per fer possible la rehabilitació d'habitatge a la ciutat i, en especial, al centre històric. A través dels Fons Europeus Next Generation el consistori vol poder incidir en l'adaptació i rehabilitació del parc d'habitatges per arribar a tenir aquest parc en les millors condicions possibles per a la venda i el lloguer. D'aquesta manera l'Ajuntament de Tortosa s'ha acollit i s'acollirà a totes les diferents línies que es presentin i, a través de l'Oficina Local d'Habitatge, assessorarà i ajudarà a tramitar les subvencions de tots els particulars que se'n vulguin beneficiar.

El regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha remarcat la importància de la col·laboració público-privada. Roig ha apuntat que "és bàsic que els propietaris tinguin cura dels seus edificis i habitatges particulars a fi i efecte d'arribar a tenir un parc d'habitatge digne i amb qualitat a la nostra ciutat" i ha detallat les principals actuacions que són objecte de subvenció per part dels Fons Next Generation, vinculades a la rehabilitació energètica dels edificis residencials i la construcció d'habitatges de lloguer social, en edificis energèticament eficients. "Estem davant d'unes convocatòries que també van en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, i que coincideixen amb la voluntat del govern de Tortosa de seguir transformant la ciutat i fer-la més amable i sostenible, en definitiva, seguir fent de Tortosa un bon lloc per a viure", ha afegit el regidor.

D'aquesta manera els fons s'estructuren en diferents programes. El primer, d'ajuts a les actuacions de rehabilitació per a particulars té com a objecte el finançament, fins al 40%, d'obres per millorar l'accessibilitat en edificis d'ús predominant residencial i habitatges dins d'àmbits d'Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP). Properament l'Agència d'Habitatge de Catalunya iniciarà la 2a fase d'aquest programa on està previst que Tortosa rebi 1,7 MEUR.

Fins al 31 de desembre també els particulars podran sol·licitar línies d'ajut per a la rehabilitació energètica d'edificis i d'habitatges, així com una línia per a l'elaboració del llibre de l'edifici per rehabilitació i redacció de projectes, amb l'objectiu d'impulsar la implantació i generalització del Llibre de l'edifici existent per a la rehabilitació, mitjançant una subvenció que cobreixi les despeses d'honoraris professionals per a la seua emissió. L'Oficina Local d'Habitatge assessorarà els ciutadans que s'hi vulguin acollir.

També, pel que fa a les convocatòries adreçades als ajuntaments, hi ha una línia d'ajuts per al suport a les Oficines de Rehabilitació i una altra per a la construcció d'habitatges de lloguer social en edificis energèticament eficients. Una línia amb la que l'Ajuntament de Tortosa pretén fomentar i incrementar el parc públic d'habitatge mitjançant la promoció d'habitatges de nova construcció i la rehabilitació d'edificis, no destinats actualment a habitatge, sobre terrenys de titularitat pública.

A més d'aquestes línies de subvenció dels Next Generation l'Ajuntament de Tortosa compta amb línies pròpies, com la que ofereix des del 2017, d'ajuts destinats a la rehabilitació d'edificis i habitatges al Nucli Antic. Uns ajuts que es poden sol·licitar fins el 30 de setembre i als que se n'ha anat augmentant la partida, actualment de 75.000 €, en relació a la demanda. D'aquesta manera, els habitants del Centre Històric poden rebre una subvenció per a la rehabilitació de façanes, manteniment de les instal·lacions generals de l'edifici, per manteniment de coberta, i per accesibilitat, com ascensors o per a la supressió de barreres arquitectòniques. A més, enguany s'ha incorporat ajudes per a la supressió d'amiant, que també es poden sol·licitar fins al 30 de setembre i que cobreixen tot l'àmbit urbà de Tortosa