ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 07/09/2022
L'Ajuntament de Tortosa destinarà 1,2 M€ addicionals a la millora de la via pública, camins i equipaments municipals
El ple de setembre portarà a votació la modificació pressupostària en la qual també s'inclouen els recursos necessaris per als terrenys de la pista d'atletisme
L'Ajuntament de Tortosa destinarà 1.175.727 euros a suplementar accions de millora a la via pública, camins i equipaments. Dilluns que ve, el ple ordinari de setembre portarà a votació una modificació pressupostària que permetrà destinar estos recursos a diverses actuacions.

El total de la modificació és el resultat de la utilització d'una part del romanent de tresoreria municipal (163.822 €) així com també de la part d'algunes actuacions que l'Ajuntament podrà finançar amb els fons Next Generation: es tracta de les obres de remodelació de la plaça de l'Ajuntament i els carrers de l'entorn, de la reforma de voreres de Vora Parc i de la urbanització del carrer Cervantes. Inicialment, estes actuacions estaven finançades amb recursos propis del pressupost municipal. Però l'assoliment de la subvenció per part de la Unió Europea, dins del pla de creació de zones de baixes emissions, permet ara l'Ajuntament alliberar estos recursos (1.011.905 euros) i poder-los destinar a altres actuacions.

D'esta manera, la modificació pressupostària ascendeix a gairebé 1,2 M€. La major part, 425.000 euros, es destinaran a inversions de reposició d'infraestructures de via pública, com ara voreres o asfaltatge. També es destinen 225.000 euros a la millora de camins municipals, que les últimes pluges també han seguit afectant. Una part dels recursos, 125.000 euros, es destinarà a la millora d'equipaments municipals. 75.000 euros a millora de l'enllumenat públic, 20.000 euros a mobiliari urbà i 26.905 euros a adquisició d'equipaments informàtics.

Dins de la modificació pressupostària també hi ha una quantitat significativa, de 163.822 euros, que suplementarà la partida existent per a l'adquisició de béns immobles. D'esta manera, l'Ajuntament de Tortosa disposarà de la quantitat necessària per a la compra dels terrenys que ha d'ocupar la nova pista d'atletisme, una vegada que el jurat d'expropiació ha fixat ja el preu definitiu del solar. Es tracta d'una parcel·la situada al poble de Jesús, a tocar del pavelló poliesportiu i la piscina del WIN Jesús, on l'Ajuntament de Tortosa construirà el nou equipament esportiu per a la pràctica de l'atletisme.

La mateixa modificació pressupostària també destina 75.000 euros més per a millores de parcs i jardins, com ara la plantació de més arbrat a la ciutat, i 40.000 euros per a l'execució de millores de les instal·lacions del servei d'escorxador municipal.