ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 31/08/2022
Els homenatges a Felip Pedrell articulen la nova temporada del TAFP de Tortosa
La temporada setembre-desembre del Teatre Auditori ofereix una eclèctica mirada a la vida i obra del compositor tortosí en el centenari de la seva mort
El regidor de Cultura de Tortosa, Enric Roig, ha presentat la temporada setembre-desembre 2022 del Teatre Auditori Felip Pedrell, que es perllongarà fins a finals d'any carregada de propostes on tenen cabuda el circ, el cinema, el teatre, la música i els espectacles per als més menuts, tot pensat per a públics molt variats i per a tots els gustos.

La programació arrencarà l'1 de setembre amb la posada en escena de 'El ring: Salvador Espriu versus Gabriel Ferrater', obra teatral que rememora els fets d'abril de 1970 quan Pere Portabella filma, d'amagat de la policia franquista, el Primer Festival Popular de Poesia Catalana. Al ring del Price de Barcelona hi ha quatre mil persones. Davant seu reciten Salvador Espriu, Gabriel Ferrater, Joan Brossa, Joan Vinyoli i altres poetes. Aquesta proposta teatral compta amb els interpretacions de Dafnis Balduz i Jaume Madaula, amb direcció i dramatúrgia d'Albert Roig. Així mateix, una altra obra amb factura de luxe arribarà el 13 de novembre amb 'Los Pazos de Ulloa', amb Pere Ponce en el paper principal i al capdavant d'un ampli repartiment, versió teatral de la molt coneguda obra d'Emilia Pardo Bazán. Hi ha, encara, dos propostes teatrals de nivell dins d'aquesta programació: 'Una teràpia integral' (1 d'octubre), esbojarrada comèdia amb Abel Folk i Àngels Gonyalons, i 'Màster-Xof' (al desembre), una altra comèdia amb un Joan Pera a la seva salsa al capdavant d'un restaurant familiar molt peculiar.

Pel que fa a l'apartat infantil, la nova programació compta amb tres propostes, la primera de les quals, 'Núvol, núvol', ha estat destacada amb els premis Jurat Infantil Millor Espectacle 33 Festitíteres Alacant 2020, el Premi Drac D'Or Millor Espectacle Fira Titelles de Lleida 2021, i el Premi Millor Espectacle de Titelles i Objectes Fetén 2020. 'Núvol, núvol' és un joc poètic sobre la idea de l'amor romàntic que se'ns transmet des de la més tendra infància. Inspirat en el conte de 'La Sireneta', es planteja una revisió, des de l'humor i l'amor, del que som capaços de fer per a estimar i que ens estimin. Les altres dos propostes per als més menuts són 'Piano Clown', concert familiar organitzat per Joventuts Musicals, i 'Les croquetes oblidades', que ens parla del dolor d'una nena per la mort de la seva àvia, i de la circumstància de que cap de les seves dos mares es capaç de recordar la recepta de les croquetes que aquella li preparava.

La programació del TAFP inclou també un espectacle de circ, 'Nuye', de la companyia Eia, en la qual els equilibris acrobàtics tenen lloc en un escenari ocupat per una paret modular que pren vida, amb els seus forats, portes i un trampolí i que, com les persones, té moltes cares. I en aquest apartat de l'expressió corporal i la dansa, Roberto Olivan tornarà a posar-se al capdavant del festival 'Artèria Tortosa', que en la seva segona edició comptarà amb espectacles de carrer, de sala, xerrades i propostes per a tots els públics.

Un altre espai tradicional de la programació del Teatre Auditori Felip Pedrell és el cinema, representat pels dos apartats habituals, el Cicle Gaudí i El Documental del Mes. En aquesta ocasió, destaca especialment 'Alcarràs', la cinta de la realitzadora Carla Simón que va guanyar l'Os d'Or a la darrera edició del Festival de Cinema de Berlin.

I en aquesta programació setembre-desembre 2022 del Teatre Auditori municipal de Tortosa pren especial rellevància el nom, la vida i l'obra del compositor tortosí Felip Pedrell, del qual n'estem celebrant enguany el centenari de la seva mort dins de l''Any Pedrell'. Així, el 24 de setembre, de la mà de Joventuts Musicals (que celebra el seu 50è aniversari), l'OCTO (Orquestra de Cambra de Tortosa) posa en escena 'Cartes a Pedrell', espectacle que recrea la darrera etapa de la seva vida a través de la correspondència amb altres músics i personalitats dins del panorama sociocultural de l’època. Per altra banda, el 28 d'octubre tindrem l'ocasió de gaudir del Trio Pedrell, tres músics sorgits de l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) que ens oferiran el Concert de Commemoració del Centenari de la Mort de Felip Pedrell. Així mateix, el 19 de novembre podrem gaudir de l'Accent Ensemble i del seu procés de recuperació del patrimoni musical ebrenc, amb composicions recuperades de Pedrell, en un concert coorganitzat per l'Antena Cultural de la URV-Tortosa i l'Ajuntament de Tortosa.

'Lo Misteri de Nadal', amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, arribarà puntual a la seva cita el dia de Nadal per celebrar el seu 25è aniversari, i també el Concert de Santa Cecília de la Banda Municipal de Música de Tortosa, que tindrà lloc el 26 de novembre.

La programació completa setembre-desembre 2022 es pot consultar al web del Teatre Auditori Felip Pedrell, on també, com és habitual, les entrades i els abonaments per als espectacles d'aquesta temporada es poden adquirir online sense comissions, des de casa i sense cues: www.teatreauditoritortosa.cat. També presencialment a taquilla mitja hora abans de l'inici de l'espectacle amb pagament per targeta de crèdit.