ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 29/08/2022
Detingut un noi durant la nit de concerts prèvia a l'inici de festes
La Policia Local de Tortosa va detindre un jove de 19 anys com a presumpte responsable d'un abús sexual
Els fets van tindre lloc durant la nit del dissabte al diumenge, passades les 5 de la matinada, quan el noi hauria fet tocaments a una noia quan estava a la zona de la barra del recinte firal de Remolins, on s'estava duent a terme el seguit de concerts previs a l'inici de la festa major. La noia va posar els fets en coneixement dels agents de la Policia Local, que van procedir a la detenció del jove.

Tant l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, com la regidora d'Igualtat i Drets Civils, Dolors Bel, rebutgen enèrgicament estos comportaments. L'alcaldessa referma la crida per tal que tothom actue amb responsabilitat i que es comporte de manera adequada, sense pertorbar la tranquil·litat de la resta de persones: "no tolerem que es duguen a terme actituds que suposen una molèstia per a ningú, i molt menys que suposen una intromissió física no consentida", remarca Roigé.

L'Ajuntament de Tortosa ha dut a terme un seguit de sessions de formació als col·lectius presents a les festes majors per a que puguen identificar situacions que suposen abusos de caràcter sexual i que puguen posar-los en coneixement de la Policia Local o dels serveis previstos per a fer-hi front. En este sentit, la nit del concert de penyes ja va comptar amb la presència del punt lila i, durant les nits de festes, estarà situat al parc Teodor González per a oferir informació o per a atendre aquelles persones que s'hagen pogut sentir molestades.

Per als dies de les festes de la Cinta 2022, l'Ajuntament de Tortosa ja va establir dies enrere un dispositiu de seguretat conjunt de la Policia Local de Tortosa i dels Mossos d'Esquadra. L'objectiu és previndre que es produïsquen situacions que suposen una alteració de la convivència.