ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/08/2022
Tortosa renovarà l'enllumenat del barri del Centre per lluminàries LED per contribuir a l'estalvi energètic
L'alcaldessa ha explicat que es contintinuarà amb la instal·lació de plaques solars a les escoles i als equipaments municipals
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha comparegut aquest matí per donar tots els detalls sobre les mesures adoptades en relació al Reial Decret-Llei 14/2022 de l'1 d'agost de mesures d'estalvi, eficiència energètica i de reducció de la dependència energètica del gas natural.

Roigé ha començat destacant l'aposta del govern municipal amb els Objectius globals de Desenvolupament Sostenibles de l'Agenda 2030. "A Tortosa fa anys que treballem en l'objectiu de reduir el consum d'energia i reduir la petjada de carboni, els darrers anys hem intervingut en més de 8.000 punts de llum a la ciutat, aconseguint un estalvi energètic del 60%, hem millorat l'eficiència energètica de molts equipaments municipals i hi seguirem treballant, perquè entenem que aquesta ha de ser una de les nostres prioritats". En aquesta línia, properament es renovarà l'enllumenat a LED al barri del Centre, actuant al carrer Sant Blai, carrer Despuig, carrer de la Salle, carrer Berenguer IV, carrer Argentina, carrer Teodor Gonzàlez, carrer Màrtirs de 1640, carrer Genovesos, ronda Reus i carrer Cervantes, així com als carrers peatonals d'en Carbó, Pescadors i de la Sang.

L'alcaldessa també ha detallat que el consistori ha instal·lat nous sistemes de climatització més eficients i sostenibles a l'Ajuntament, l'Escola de la Música i la comissaria de la Policia Local. A més, el consistori treballa per seguir incorporant plaques solars als equipaments municipals, tal i com ja s'ha fet al Complex Esportiu Win Tortosa, al Win Jesús, i, recentment, a l'escola dels Reguers. Les properes setmanes s'instal·laran plaques a l'escola de la Mercè, a l'escola de Ferreries i a la biblioteca Marcel·lí Domingo. Posteriorment, es continuarà actuant en altres edificis municipals.

L'Ajuntament de Tortosa contribuirà també a l'estalvi energètic seguint les mesures previstes pel Reial Decret-llei. Per això, els equipaments municipals, com per exemple l'Ajuntament, el Mercat i el Museu, aturaran l'enllumenat a les 22 h. Pel que fa als sistemes de refrigeració compliran amb el que determina el decret i la temperatura de l'aire dels recintes refrigerats no serà inferior a 27 ºC. A més, l'Ajuntament de Tortosa també avançarà, excepte aquells dies amb esdeveniments d'especial rellevància per a la ciutat, l'aturada de l'enllumenat ornamental a la façana fluvial i a les muralles, així com a les fonts de la ciutat.

D'altra banda, està previst que alguns equipaments municipals, com el Complex Esportiu Win Tortosa, mantinguin l'enllumenat obert en alguna franja nocturna, ja que s'hi efectuen serveis de neteja i manteniment. Pel que fa a la temperatura dels aparells de refrigeració, aquesta també podrà ser inferior en alguns equipaments, d'acord amb la normativa específica.